Slovenija
4096 ogledov

Tragedija dečka v avtu. To je pokazala revizija na CSD

Otrok v avtu Profimedia
Znani so rezultati notranje revizije Centra za socialno delo (CSD) Savinjsko-Šaleška, ki so jo uvedli po smrti dečka v pregretem avtomobilu v Svetem Lovrencu konec junija.

Kot poroča portal 24.ur.com, CSD ni imel dovolj informacij, da bi začeli z ukrepi po uradni dolžnosti, a bi strokovni delavec moral vztrajati na vzpostavitvi stika z materjo, ugotavljajo.

Revizija je pokazala, da informacije, s katerimi je razpolagal CSD do tega tragičnega dogodka, niso bile zadostna podlaga za začetek ukrepanja po uradni dolžnosti in za pričetek aktivnosti izvajanja javnih pooblastil posebnega varstva otrok in mladostnikov.

Revizija je pokazala še, da je strokovni delavec sicer pričel z ugotavljanjem dejanskega stanja in izvedel določene ukrepe, a bi moral vztrajati na vzpostavitvi stika z materjo, jo ponovno seznaniti z vsebino obvestila policije in predlagati nadaljnje oblike sodelovanja, poroča portal.

Dodatni ukrepi

Strokovni svet CSD je sprejel dodatna varovala v pomoč strokovnim delavcem na področju zaščite otrok, še poroča portal. Vzpostavili so dodatne time strokovnih delavcev s področja varstva otrok in mladostnikov, ki se bodo sestajali večkrat mesečno in spremljali posamezne primere. 

Na ta način bo strokovnim delavcem nudena dodatna strokovna podpora in pridobivanje mnenj za reševanje odprtih dilem pri reševanju najtežjih primerov, za 24ur pojasnjujejo na CSD Savinjsko-Šaleška. Dodali so, da pripravljajo tudi dodatne protokole in navodila ravnanja strokovnih delavcev, ki delajo na primerih zaščite otrok.

Delo naj bi preverila tudi inšpekcija

Notranjo revizijo CSD Savinjsko-Šaleška so uvedli po tragičnem dogodku, da bi preverili, ali so bili vsi postopki vodeni v skladu s strokovnimi standardi. Delo strokovnih delavcev naj bi preverila tudi socialna inšpekcija. Policisti so namreč na domu matere preminulega dečka v preteklosti že posredovali v podobnem dogodku in o tem obvestili CSD. Strokovni delavci v konkretnem primeru družine po poročanju medijev niso obiskali na domu.

Celjsko okrožno sodišče je sicer prejšnji petekr ami dečka in njenemu partnerju zaradi suma povzročitve smrti iz malomarnosti pripor podaljšalo do 20. septembra.

Smrt otroka v avtu, Sv. Lovrenc, Prebold Slovenija Ukrep kot posledica smrti otroka v razgretem avtu Sv. Lovrenc Slovenija Slovenija Na zaslišanju mame nesrečnega fantka in njenega partnerja se je zgodilo tole Aleš Slapnik Slovenija Slovenija To so policisti našli v hiši, pred katero je v pregretem avtu umrl otrok

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar Ajda Virant
    ajda0 05:50 29.julij 2023.

    CSD je izgubil prvotni namen, urad smo preoblikovali v papirologijo in sedenje v pisarni ! Kdo se bo ukvarjal z ljudmi v stiski, pa smo preložili na pogrebni zavod.

  • 216c26c54b211c9cd98531b9779a844f845aa0eb 18:57 28.julij 2023.

    Zaradi gnilega sistema in pomanjkanja nadzora je moral umreti otrok. No, vsaj njemu je zdaj lažje, ko se je rešil onih dveh kretenov, ki bi mu gotovo uničila življenje, če bi ostal pri njima. Sam bog ve, kakšno trpljenje mu ...prikaži več je prihranjeno. Žalistno vse skupaj