Slovenija
38375 ogledov

Tu bo klestilo najprej, možna je tudi toča

Oblaki
Poslabšanje. Že čez dan plohe in nevihte. Kako se bodo pomikale?

Naše kraje dosega hladnejša vremenska fronta, v petek čez dan se bodo že začele pojavljati plohe in nevihte.

Kot poroča portal Neurje.si, se bodo te najprej začele pojavljati v zahodni polovici Slovenije, popoldne pa se širile tudi na nekatera druga območja po državi. Predvsem na Primorskem, Gorenjskem in Notranjskem lahko lokalno nastanejo tudi močnejše nevihte z nalivi, sunki vetra in točo. Tudi drugod po Sloveniji ni izključena kakšna osamljena močnejša nevihta z nalivi in manjšo točo.

Najmanj verjetnosti za nastanek neviht bo na skrajnem vzhodu Slovenije. Najvišje dnevne temperature bodo sicer od 27 do 33 stopinj Celzija.

Pomikanje padavin spremljajte na spodnji povezavi:

Vreme: Radarska slika padavin Vreme Slovenija Radarska slika padavin

Padavine ves konec tedna

"V soboto bo pretežno oblačno s pogostimi padavinami. Vmes bodo nevihte s krajevno močnejšimi nalivi. V nedeljo se bo občutno ohladilo. Oblačno bo in deževno, zjutraj bodo na Primorskem še nevihte. Meja sneženja se bo zjutraj spustila do nadmorske višine okoli 2000 metrov," vikend vremensko napovedujejo na Arus.

V nedeljo popoldne bodo padavine oslabele in ponekod ponehale. Pihal bo veter severnih smeri, na Primorskem zmerna burja. V ponedeljek bo pretežno jasno, zjutraj in dopoldne bo po nižinah megla. Burja bo slabela.

Napoved od 27. avgusta do 1. septembra

"Po prehodu hladne fronte se bo nad Alpami zgradilo območje visokega zračnega tlaka. Vremenske fronte se bodo proti vzhodu pomikale predvidoma severno od Alp. Pritekal bo postopno toplejši zrak," vremensko sliko pojasnjujejo na Arsu.

Od ponedeljka do srede bo pretežno jasno, zjutraj bo po nižinah megla. Dokaj sončno bo tudi od četrtka do sobote, nekoliko se bo le povečala verjetnost za popoldanske plohe ali nevihte. V začetku tedna bo zjutraj sveže, najvišje dnevne temperature pa bodo od torka naprej znova nad 25 stopinj Celzija.

strele Konec vročine Slovenija Prihaja najhujša hladna fronta letošnjega poletja Poletna nevihta Napoved po dnevih Slovenija Podrobnejša napoved za vikend po dnevih

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.