Slovenija
3706 ogledov

Tudi danes brez toče ne gre

Toča
Danes so udarci narave manjši kot včeraj, a tudi tokrat brez toče ne gre.

Opozorila vremenoslovcev so se tudi tokrat izkazala za utemljene, tudi danes se po državi pojavljajo nevihte s točo.

Kot poroča portal Neurje.si med Brezovico in skrajnim jugovzhodom Slovenije se je preko območja Velikih Lašč, Ribnice in Kočevja pomikala močnejša supercelična nevihta s točo, močnim vetrom in nalivi.

Arso medtem opozarja, da so zvečer predvsem na jugu Slovenije še možne močnejše nevihte.

Kako pa naprej?

Padavine bodo ponoči, napovedujejo na Arsu, oslabele in do jutra večinoma tudi ponehale. Na zahodu se bo deloma razjasnilo. Jutranje temperature bodo od 12 do 17, ob morju 19 stopinj Celzija.

Jutri zjutraj in dopoldne bo na Primorskem še deloma jasno, drugje pa pretežno oblačno, nastajale bodo krajevne plohe. Popoldne se bo povsod pooblačilo, plohe in tudi posamezne nevihte bodo pogostejše. Na Primorskem se bodo nevihte nadaljevale tudi v noč. Najvišje dnevne temperature bodo od 19 do 24, na Primorskem okoli 27 stopinj Celzija.

V sredo zjutraj bodo padavine ponehale, dopoldne se bo povsod razjasnilo. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. V četrtek bo delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo. Razmeroma sveže bo. V petek bo spet bolj spremenljivo s plohami in popoldne tudi nevihtami, napoved za ta teden sklenejo pri Arsu.

nevihta Posledice današnjih neurij Slovenija Tako izgleda, ko v hišo udari strela

Od 12. do 17. julija

Vremenska slika kaže, da z zahodnimi do severozahodnimi višinskimi vetrovi proti območju Alp priteka razmeroma hladen in občasno bolj vlažen zrak.

Vreme preglednica | Avtor: Arso Arso

Oblačnost nad našimi kraji se bo spreminjala, predvsem v popoldanskem času ne bo šlo povsem brez krajevnih ploh in neviht. Več krajevnih padavin vremenoslovci na Arsu pričakujejo v petek in soboto, ko bo naše kraje dosegla nova hladna fronta. Vročine nikjer po Sloveniji ne bo. Najvišje dnevne temperature bodo v notranjosti med 22 in 25, na Primorskem pa okoli 27 stopinj.

Oblaki Kaj nas čaka? Slovenija Srednjeročna napoved: Takšno bo vreme v drugi tretjini julija

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar Gerzitarra
    Gerzitarra 01:34 09.julij 2019.

    Ali veš, kje najti žensko za eno noč? Pridite v >>> www.Bredhot.Com