Slovenija
59662 ogledov

Tudi danes nevihte, tako se bodo gibale

nevihta EPA
Arso za popoldne in zvečer razglasili oranžni alarm za severovzhodni in severozahodni del Slovenije.

Po neurjih, ki so včeraj in v torek zajela večji del države ter terjala tudi smrtno žrtev, se danes nadaljuje odpravljanje posledic in ocenjevanje škode.

Po napovedih Agencije RS za okolje (Arso) nas bodo popoldne znova zajele plohe in nevihte, ki pa naj ne bi bile tako močne kot v minulih dneh. Kljub temu so za popoldne in zvečer razglasili oranžni alarm za severovzhodni in severozahodni del Slovenije.

Na razvoj močnejših neviht bo vplival vetrovni stržen

Nevihte bodo prihajale z avstrijske strani, v današnji prognozi neviht piše vremenski portal Neurje.si. "V območju zarisanem z oranžno barvo (1.stopnja), lahko pričakujemo možnost neviht z močnejšimi nalivi, silovitim vetrom, ponekod je možna tudi toča. Na razvoj močnejših neviht bo vplival vetrovni stržen (spreminjanje vetrov z višino), ki je na tem predelu ugoden. Nevihte bodo potovale v smeri proti vzhodu, jugovzhodu," so zapisali.

Gibanje neviht lahko spremljate na tej povezavi.

Kako kaže za prihodnji teden?

 | Avtor: Arso Arso
Hladna fronta je prešla naše kraje in se pomaknila nad Balkan. Nad naše kraje z vzhodnim vetrom doteka nekoliko hladnejši zrak. 

"V petek se bo povsod po Sloveniji povečala verjetnost krajevnih neurij," navaja Arso. Za jutri so zato za vso državo prižgali oranžno luč, saj bodo nekatere nevihte tudi močnejše. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 19, na Primorskem okoli 21, najvišje dnevne od 23 do 28, na Primorskem do 31 °C.

V soboto se bo nadaljevalo spremenljivo vreme s plohami in nevihtami, v nedeljo pa znova sončen dan, saj se bo spet prehodno okrepilo območje visokega zračnega pritiska oziroma afriški anticiklon. Temperature bodo okoli 30 stopinj Celzija.

V torek popoldne in sredo bodo krajevne plohe in nevihte bolj verjetne. Ponovno se bo osvežilo. Nato se bo verjetnost za padavine nekoliko zmanjšala.

dezurni@styria-media.si


 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.