Slovenija
39136 ogledov

Video: Podiralo drevesa, razkrivalo strehe, padala kot jajce velika toča

Neurje Kamnik
1/5
Bralec
Vremenoslovci opozarjajo, da ni še konec, ponoči bodo močnejše nevihte zajele tudi Primorsko.

Agencija za okolje je danes prižgala rdeče opozorilo zaradi nevarnega vremena. Večji del Slovenije je nevihta že prešla, kako se giba, lahko spremljate na radarski sliki padavin.

Nevihte se lahko pojavijo tudi zvečer in ponoči, opozarja Arso. "V Velenju je med 15:00 in 15:30 padlo 31,1 mm dežja. Ob tem lahko narastejo hudourniški vodotoki," opozarjajo.

Kot pojasnjujejo, prihaja nad naše kraje hladna vremenska fronta. Nevihte bodo še naprej spremljali močnejši sunki vetra, nalivi in toča. "V noči na četrtek bodo močnejše nevihte zajele tudi Primorsko, ob morju bodo ob tem možni močnejši sunki vetra severnih smeri," dodajajo.

Ob popoldanskih nevihtah so bila številna gospodinjstva nekaj časa brez elektrike, veter je podiral drevesa in razkrival hiše. Precej hudo razdejanje je nevihta pustila v Kamniku.

V Ljubljani je večji kos pločevine odpihnilo na zid Plečnikovega stadiona, poroča 24UR.

Jug države pa je presenetila kot jajce velika toča.

Na več cestah je zaradi podrtega drevja promet oviran, nekatere so zaprte - cesta Velenje - Polzela in Čatež ob Savi - Brežice, na cesti Velenje - Slovenj Gradec pa je zaradi podrtega drevja močno oviran promet.

"Vozite previdno, prilagodite hitrost in varnostno razdaljo. V primeru toče se ne ustavljajte pod nadvozi ali mostovi," svetujejo na Prometno-informacijskem centru.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.