Slovenija
23 ogledov

Tudi Triglav draži zavarovanje

Zavarovalnica Triglav Kopaonik je del skupine Zavarovalnica Triglav. (Foto: Greg Žurnal24 main
Ne jeseni, 1. julija višja premija dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja tudi Triglav.

Zavarovalnica Triglav bo, kot so sporočili, zaradi posledic sprejetja zakona o uravnoteženju javnih financ, 1. julija 2012 povišala mesečno premijo dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja za 3,43 evra. Mesečna premija bo tako znašala 29,42 evra, premija s triodstotnim popustom pa 28,54 evra na mesec.

Triglav je premijo dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja nazadnje podražila marca 2011. S sprejemom zakona o uravnoteženju javnih financ je prišlo do povišanja odstotnih deležev doplačil do polne cene zdravstvenih storitev v okviru obveznega zdravstvenega zavarovanja in do nekaterih drugih sprememb pri izvajanju obveznega zdravstvenega zavarovanja, pojasnjujejo.

Zdravstvena zavarovalnica Vzajemna je v sredo sporočila, da bo dopolnilno zavarovanje s 1. julijem podražila za štiri evre in tako se želje zdravstvenega ministra Tomaža Gantarja o nepodražitvi teh zavarovanj očitno ne bodo uresničile.
Njihova osnovna mesečna premija bo po novem znašala 28,62 evra, s triodstotnim popustom pa 27,76 evra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.