Slovenija
27 ogledov

Türk z Umekom cilja na glasove mladih

Türk glasoval za Umeka Facebook
Čeprav uradno še niti ni znano, kdaj bomo šli na predsedniške volitve, je predvolilna kampanja že v polnem zamahu. Aktualni predsednik Danilo Türk se je odločil, da bo ciljal na mlade, Pahor in Zver odšla med ljudi.

"Živimo v zahtevnih časih. Kjer je nestrinjanje, potrebujemo harmonijo. Namesto uničevanja hočemo ustvarjalnost. Ko naletimo na zmedenost, zahtevajmo ritem. Glasba je univerzalni jezik. Lahko nas združuje v miru, ljubezni, enotnosti in spoštovanju. Umek predstavlja vse to." S temi besedami aktualni predsednik Danilo Türk nagovarja ljudi, naj na izboru revije DJ Mag za najboljše DJ-e glasujejo za DJ Umeka.

S tem je Türk že začel neuradno predvolilno kampanjo, sta prepričana analitika Miro Kline in Marta Kos Marko. Oba sogovornika se strinjata, da to nakazuje, da Türk v tokratni kampanji cilja na mlade, ki so sicer zelo pasivno volilno telo.

Cilja na mlade

Kline je prepričan, da se mu verjetnost, da bo izvoljen, na tak način povečuje, nikakor pa to ni zagotovilo za zmago. "Ena od možnosti je, da uporabljaš znane in uveljavljene osebe in poskušaš pridobiti imidž, ki ga imajo oni, ter poznanost med ljudmi oziroma mladimi. Da to preneseš nase kot kandidata za predsednika," pravi Kline.

Podobnega mnenja je Kos Markova, ki se ob tem sprašuje: "V kolikšni meri potem ljudje ali pa določena ciljna skupina, v tem primeru mladi, jemljejo resno Danilo Türka, ki se slika z DJ Umekom? Ali bodo rekli, da ga izkorišča v svoje propagandne namene? Neka mera kredibilnosti, verodostojnosti mora biti prisotna."

"Letošnja kampanja se je začela bistveno prej"

Predvolilna kampanja se je po mnenju Kos Markove letos začela zelo zgodaj. Za zdaj so se vanjo aktivno vključili trije kandidati, poleg Türka še kandidat Socialnih demokratov Borut Pahor ter kandidat SDS in NSi Milan Zver.

V največji prednosti je po njenem mnenju Türk, ki lahko vse, kar počne, izkoristi za nagovarjanje volivcev. Zver si je že izdelal majice in aktivno hodi po vrtcih, šolah in podjetjih, Pahor pa se je prav danes odpravil v tovarno nogavic Ana, kjer je pomagal jutranji izmeni.

Komentarjev 4
  • vidralas 14:06 25.julij 2012.

    Če se uradna kampanja še ni začela,potem drugorazrednež ne opravlja dela,za katerega je dobil mandat.Za samoreklamo naj poskrbi,ko bo zato uradno dovoljeno.Mimogrede še to,da taka samopašnost ne vpliva najbol vzgojnoj na njegove morebitne ciljne volilce.

  • janban 12:55 25.julij 2012.

    g. fižolček v akciji, komunist zarukan!!!

  • izvedenec 12:20 25.julij 2012.

    komunist iz Velikovca - ostudnež