Slovenija
685 ogledov

Tukaj si lahko zastonj ogledate naš nagrajeni film

gledanje filma Profimedia
Danes in jutri ste vabljeni h ogledu zanimivega slovenskega filmskega dela.

V okviru zavoda Filmoteka poteka mednarodni festival dokumentarnega filma DOKgodek. Slednji gledalcem ponuja različna dela, nekateri od njih so dostopni prek Baze slovenskih filmov.

Tretja sezona Dokgodka je posvečena avtorjem slovenskega dokumentarnega filma. Vsak teden med torkom in četrtkom si bo moč ogledati film drugega ustvarjalca.

Ta teden so gledalcem ponudili kratki film Babičino seksualno življenje v režiji Urške Djukić. Film si lahko ogledate NA TEJ POVEZAVI.

V filmu štiri starejše ženske razmišljajo o svojih spominih na pretekle čase, ko so bile mlade in ko so bili odnosi med moškimi in ženskami zelo drugačni. Njihovi glasovi se zlijejo v en sam glas babice Vere, ki zelo podrobno pripoveduje svojo zgodbo. Izlet v babičino mladost in spomine na njeno intimno življenje ponazarja položaj slovenske ženske v prvi polovici 20. stoletja.

Film je 10. decembra 2022 prejel največje filmsko priznanje v Evropi, Evropsko filmsko nagrado v kategoriji najboljši kratki film.

Samsung, televizor PROMO Uporabno Na kaj morate biti pozorni ob nakupu novega televizorja?

Urška Djukić je že pred tem prejela številne nagrade za svoje delo. Prejela je nagrado Vesna za najboljši kratki film na 19. Festivalu slovenskega filma. Njena stvaritev The right one je bil prikazan v Cannesu. Njen prvi celovečerni film je il Little Trouble Girls.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.