Slovenija
327 ogledov

Turki bodo poskušali dohiteti Avstrijce

Predor Karavanke Dars
Dars in turški Cengiz bosta podpisala 98,6 milijona evrov vredno pogodbo brez DDV za začetek gradnje druge cevi karavanškega predora.

Po današnjem podpisu pogodbe bo imel Cengiz do 27. februarja čas, da Darsu dostavi ustrezno bančno garancijo in ostale dokumente, s tem pa bodo izpolnjeni pogoji za uvedbo izvajalca v delo in bo začel teči pogodbeni rok. Predsednik podjetja Utku Gök je na decembrski novinarski konferenci v Ljubljani dejal, da bo skušalo podjetje dohiteti Avstrijce in dela končati leto pred predvidenim rokom, ki je leto 2025.

Dela na avstrijski strani so stekla septembra 2018, v Sloveniji pa so oddajo posla močno zavlekle pritožbe neizbranih gradbincev. Dars je napovedal, da se bo v prihodnjih dneh srečal slovensko-avstrijski gradbeni odbor za predor Karavanke, ki ga sestavljajo predstavniki obeh upravljavcev predora, družb Dars in Asfinag.

Skupna dolžina vzhodne predorske cevi bo znašala 7948 metrov, od tega bo slovenska dolga 3546 metrov. Po dokončanju del in preusmeritvi prometa v novo cev na Darsu načrtujejo še dvoletno sanacijo obstoječe, zahodne cevi predora. Obstoječi avtocestni predor Karavanke je bil sicer zgrajen in odprt za promet v začetku junija 1991.

delo na cesti, avtoceste Avto Razkrito, kje bodo potekala največja cestna dela v letu 2020

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.