Slovenija
59 ogledov

TV3 ne oddaja več

TV3 ne oddaja D. H.
Po izteku programa je TV3 danes ponoči prenehala oddajati. Ali se bo vrnila, je odvisno od konkurenčnosti slovenskega trga.

TV3 je okrog enih ponoči po izteku programa prenehala oddajati, in to kljub približno desetim milijonom evrov prihodkov na leto. Lastniki, skandinavski MTG, so se odločili za umik zaradi nekonkurenčnega slovenskega trga.

Memedović: Če se stvari spremenijo, se TV3 vrne

Ni razloga, da se TV3, ki je imel po petih letih in pol 11-odstotni komercialni tržni delež, ne bi vrnil, če se stvari v Sloveniji v naslednjih letih spremenijo, trg postane konkurenčen in razmere za tuje vlagatelje ugodne, je včeraj povedal direktor TV3 Gregor Memedović in dodal: "A slovenska država zaenkrat ni pokazala volje za ureditev razmer na medijskem trgu." Slovenijo zapušča tudi družba Norkring, prek katere je TV3 oddajala program.

Preiskava Pro Plusa še poteka

Urad za varstvo konkurence (UVK) še preiskuje Pro Plus, ki ga je TV3 prijavila zaradi domnevno nedovoljenih praks pri oglaševanju, saj naj bi oglaševalcem ponujal dampinške cene. Postopek bo zaključen v dveh letih, kot to veleva zakon, zagotavljajo na UVK. Medtem brez dela ostaja 40 zaposlenih in 20 honorarnih sodelavcev televizije.

Pink sestavil nov logo z značilnostmi TV3

TV Pink 3 TV3 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Ob odhodu je TV3 vznemirila registracija podjetja TV3, televizijska dejavnost, d. o. o., Pink Si pa je potencialnim strankam začel pošiljati cenike oglasov pod imenom TV3 Pink in logotipom, sestavljenim iz logotipa Pinka in TV3. Ker slednjega kot znamke ne sme uporabljati, je TV3 prek odvetnikov od družbe TV3, d. o. o., in ustanovitelja zahtevala takojšnje prenehanje kršitve blagovne znamke TV3.

Komentarjev 1