Slovenija
4086 ogledov

Skoraj ves mesec bo delovanje urgence zelo omejeno

Trbovlje bolnišnica bolnica Facebook Splošna bolnišnica Trbovlje.
Tri tedne bo dostop do urgentnega centra močno omejen.

Zaradi priprave prostora in montaže novega CT aparata bo od torka, 2. aprila, od 12. ure do ponedeljka, 22. aprila, do 7. ure delovanje Urgentnega centra Splošne bolnišnice Trbovlje močno omejeno, so sporočili iz trboveljske bolnišnice.

Bolnike, ki bi v času omejenega delovanja urgentnega centra potrebovali pregled zaradi poslabšanja ali novonastalih bolezenskih stanj naprošajo, da obiščejo enoto hitrih pregledov v zdravstvenem domu, kateremu pripadajo, so še sporočili iz bolnišnice.

Menjajo direktorja

Pred nekaj dnevi je svet trboveljske bolnišnice je začel postopek razrešitve direktorja Metoda Kurenta, ki mu očitajo negativno poslovanje zavoda. Kurent meni, da gre za politično odločitev.

Kurentu očitajo negativno poslovanje zavoda; po neuradnih podatkih naj bi imela bolnišnica izgubo v višini približno dveh milijonov evrov. Kurent, ki je na položaj prišel leta 2021, je potrdil, da je finančno stanje negativno, v podrobnejše številke pa se ni spuščal.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Ender3 14:42 29.marec 2024.

    Samo za primerjavo Srbi so v času epidemije adhock odprli dve popolnoma opremljeni bolnišnici v Kruševcu in Batajnici. Popolnoma opremljene z 1500 posteljami sedaj stojijo prazne in zapuščene. Delavce pa odpustili na čakanje. Toliko o tem, če o tem odloča ...prikaži več vladajoča politika. Pri nas pa se polemizira nakup še ne razdeljenih računalnikov..

Sorodne novice