Slovenija
14765 ogledov

Pirc Musarjeva pripravila penino, potico, kranjske klobase, štruklje

Nataša Pirc Musar
1/12
Saša Despot
Kandidatka za predsedniški položaj je rezultate drugega kroga volitev pričakala v Zgornjih Gameljnah.

Ruska dača je še drugič postala "volilni štab" Nataše Pirc Musar. Po napovedih bi morala neodvisna kandidatka, ki je za drugi krog dobila podporo koalicijskih strank SD, Gibanje Svoboda in Levica, gladko zmagati z vsaj desetimi odstotki prednosti.

Vzdušje v njenem taboru je temu primerno. Vsi njeni podporniki pričakujejo zanesljiv triumf nad Anžetom Logarjem, sicer vidnim članom stranke SDS.

"Danes je svetovni dan prijaznosti, vzdušje je takšno, nagarali smo se, Volivci in volivke bodo pokazali, kakšno Slovenijo si želijo," je ob prihodu dejala Pirc Musar.

"Z našim kombijem smo prepotovali okrog 12.000 kilometrov. Mislim, da smo bili v 52. občinah. Vsem sem dala vedeti, da 'mali človek' nikoli ne sme izostati. Moja prva poteza pa bo, da v predsedniško palačo povabim vse predsednike parlamentarnih strank," je še povedala.

V štabu po zaprtju volišč ni bilo nekdanjih predsednikov Milana Kučana in Danila Türka, ki sta podpornika Pirc Musar.

volitve za predsednika države Pirc Musar vs. Logar Slovenija Tako tesen izid nedeljskih volitev kažejo napovedi

Za gostoljubje je v Ruski dači skrbelo več osebja, med njimi kandidatkin mož Aleš Musar. Za povabljence so bili na voljo vino, pivo, šampanjec, potica, kranjske klobase, štruklji in druge dobrote.

"Pričakujem zmago, pet mesecev smo se nagarali sami, samcati s prostovoljkami in prostovoljci. Upam, da so volivci prepoznali vrednote, ki jih sama zagovarjam. Na terenu smo mi ljudje govorili, da si želijo neodvisne in nestrankarske kandidatke," je še dejala Musar, ki je zelo vesela visoke volilne udeležbe.

Nataša Pirc Musar je po izobrazbi pravnica, širši slovenski javnosti je postala znana kot novinarka in voditeljica. Med letoma 2005 in 2014 je opravljala funkcijo informacijske pooblaščenke, pred osmimi leti je ustanovila Odvetniško družbo Pirc Musar & Lamut Strle. Svojo kandidaturo za predsedniški stolček je napovedala junija letos.

Komentarjev 12
  • Avatar zoo
    zoo 19:35 13.november 2022.

    Predstava za gluhe in slepe!

  • lojs 19:31 13.november 2022.

    samo da ura odbije 19:00, se že ve kdo je zmagal ... me sploh ne preseneča , folk so še enkrat namočili ... prav mu je

  • Kmodri 19:28 13.november 2022.

    Za Logarjem je Puklasti. Tako kot je bil za Carja Instagram in narodnega izdajalca! Kako fantastični dan!

Sorodne novice