Slovenija
66712 ogledov

V dveh regijah bi morali šole v petek zapreti

zurnal24.si
Vlada bo danes odločala o zaprtju oziroma odprtju šol. Slovenija je še vedno v rdeči fazi epidemije, kar pomeni, da se po regijah lahko odprejo prvi trije razredi osnovne šole in vrtci.

Po danes objavljenih podatkih bi morali šole zapreti v zasavski in obalno-kraški regiji, medtem ko je pomurska spet zlezla tik pod mejo. Zasavska regija postavljeni kriterij presega za 12, obalno-kraška pa za šest odstotkov.

Nobena od treh regij, kjer se šole še niso odprle, ni izpolnila pogoja za odprtje. Jugovzhodna Slovenija ga presega za 13, posavska za 24, goriška pa za 31 odsotkov. 

Kako se bo odločila vlada, bo znano danes pozno popoldne. Prejšnji teden so se precej natančno držali zastavljenega načrta in šole odprli tudi v pomurski regiji, ki je bila le odstotek pod kriterijem, ni pa jasno, ali bodo tako dosledni tudi pri zapiranju. 

Pri odločanju bi lahko bile pomembne tudi informacije o razširjenosti angleške različice virusa pri nas. 

Včeraj smo poročali, da je glede na število odkritih okužb pri učiteljih pričakovati, da je v odprtih šolah približno 1500 okuženih otrok. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 8
  • Vozniček 13:20 28.januar 2021.

    Nič hudega, se bodo otroci pa v avtoŠOLO lahko vpisali. Če pride še učiteljica, lahko tam nemoteno nadaljujejo z učenjem!

  • grega2 20:34 27.januar 2021.

    Dejte že enkrat nehat nabijat o testih, koroni in ostalih bedarijah. Mal naj povejo, kolk ljudi je brez šihta ostalo in obrtnikov brez posla. Seb banda plače dvigne za 400€,za navadno rajo jih pa boli kurac. V vsaki trgovini se ...prikaži več vse draži, bencin in vse ostalo, vse drugo pa v pizdi. Letos ni nobenih pljučnic, grip in ostalih bolezni, samo to korono lajnajo in procente štejejo. Že prej je blo vse v rito, zdej smo pa globoko v prepadu

  • TistoPravo 17:27 27.januar 2021.

    Na hitro odpret, na hitro zapret...v pondelk po polni lunci bo vse spet zaprto..,ve se, da tokrat huje z do 50 metrou od doma prepovedjo..,prihajata februar in sušec marec...ampak letos verjetno kr prevlažen...zna bit pestro tud zaradi pestrega stalno menjajočega vremena