Slovenija
850 ogledov

V Kopru stopili na prste mamilarskim kraljem!

Zaseg droge v Kopru
1/7
Policija
V koprskem pristanišču so zasegli tono in pol prepovedanih sestavin za proizvodnjo droge amfetamin.

Delavci Finančnega urada Koper so v začetku septembra opazili sumljive vreče pri rutinskem pregledu vsebine enega izmed ladijskih zabojnikov. Vreče, ki so vsebovale belo prašnato snov, so se nahajale med tovorom magnezijevega sulfata. Opravili so preliminarni test na prepovedane droge, kjer se je izkazalo, da je bela snov droga metamfetamin.

Primer so prevzeli kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Koper, ki so med nadaljnjim pregledom zabojnika odkrili še 120 vreč z belo prašnato snovjo. Izdala jih je namreč teža vreč, saj ni odgovarjala teži legalnega tovora. Zabojnik so uslužbenci FU Koper skenirali in tudi fizično pregledali. Med pregledom blaga je bilo ugotovljeno, da se je v različnih vrečah nahajalo različno blago, čeprav je imelo identično embalažo.

Nadaljnje analize so pokazale, da so vreče vsebovale benzil metil keton glicidno kislino, ki se uporablja za proizvodnjo prepovedanih drog.

Skupna teža vreč je presegla eno tono in pol. Iz tolikšne količine BMK glicidne kisline bi lahko po nekaterih izračunih izdelali okrog 800 kilogramov prepovedane droge amfetamin in 1.400 kilogramov prepovedane droge metamfetamin.

Policijska preiskava je poleg tega tudi odkrila, da je bil organizator in lastnik tovora podjetje iz Madžarske, ki je organiziralo prevoz iz Kitajske v koprsko pristanišče. Tovor naj bi bil nato dostavljen podjetju na Nizozemskem.

Evropa je sicer regija, kjer proizvajajo sintetične droge tako za potrebe evropskega kot tudi svetovnega trga. Nedavne spremembe na evropskem trgu prinašajo tudi nove načine proizvodnje drog in nedovoljenega prometa z njimi ter oblikovanje novih tihotapskih poti. Prehodne sestavine za izdelavo prepovedanih drog in povezane kemikalije za proizvodnjo sintetičnih drog običajno prihajajo iz Kitajske.

Covid-19, Slovenija, policija, nadzor, občine Sredi popoldneva Slovenija Napad v Ljubljani: "Poklal bom čisto vse!" Nož Maribor Slovenija Mladoletnik 7-krat zabodel vrstnika in zbežal, na policijo prišel s starši
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.