Slovenija
31 ogledov

V Ljubljani začeli delovati novi parkomati

Parkomat Anže Petkovšek
V Ljubljani so začeli delovati novi parkomati. Cena parkiranja je 40 centov na uro, plačilo pa je možno za šest ur vnaprej.

Parkomate so namestili na območjih Vodmata, Zupančičeve jame, delu Viča ter delu Bežigrada med Dunajsko cesto, Grafenauerjevo ulico, Posavskega ulico in Tolstojevo ulico. Parkirnino je treba plačati od ponedeljka do petka med 7. in 17. uro, cena parkiranja pa znaša 40 centov na uro. Plačilo na parkomatih je možno za največ šest ur vnaprej.

Stanovalci z navedenih območij lahko parkirajo z dovolilnico za časovno neomejeno parkiranje na javnih parkirnih površinah z veljavnostjo od 1. avgusta do 31. decembra letos. Za dovolilnico bodo plačali sorazmerni del predpisane letne takse, kar znaša 46,21 evra.

Upravičenci morajo pri vlaganju zahtevka za dovolilnico izkazati stalno bivališče na območju in lastništvo ali lizing vozila.

Na vsako stanovanjsko enoto se lahko izda le ena dovolilnica za parkiranje znotraj območja, upravičenci pa prejmejo dovolilnico neposredno ob predložitvi zahtevanih dokazil na oddelek za gospodarske dejavnosti in promet na Trgu Mladinskih delovnih brigad 7. Pristojni oddelek bo danes začel izdajati dovolilnice za stanovalce.

Komentarjev 4
  • gunfight 09:30 01.avgust 2012.

    Res je luksuz ta pogled!

  • mrki 09:05 01.avgust 2012.

    heh ehe , vašo denarnico pa še rajši ! ;)

  • mrki 09:05 01.avgust 2012.

    ja kaj ste pa mislili !?? "nema đabe ni u stare babe " !! še malo pa vam bo zaračunaval pogled na "najlepš mest na svetu"!!