Slovenija
13373 ogledov

V Loški dolini neurje podiralo drevesa, ljudje ujeti v avtomobilih

Arso
Večji del države so zajele padavine, tudi močni krajevni nalivi, ki so predvem v Loški dolini povzročili škodo.

Zaradi namočenosti tal je povečana tudi verjetnost pojavljanja zameljskih plazov po celotni države, je danes sporočil Geološki zavod Slovenije.

Neurje v Italiji Veliko pogrešanih Svet Dramatični posnetki po hudem deževju v Italiji

Verjetnost zemeljskih plazov povečevala sorazmerno s količino padavin. Prebivalci območij in lokacij, kjer so se v preteklosti že pojavljali zemeljski plazovi, naj bodo pozorni na pojavljanje sprememb na tleh, objektih in pobočij. Še posebej naj bodo pozorni na pojavljanje svežih razpok, posedanje in zdrse zemljine, ter tudi na zastajanje vode, še opozarja geološki zavod.

Dež in veter Vreme Slovenija Podrobnejša napoved: V soboto buren prehod vremenske fronte

Iz nekaterih delov Slovenije sicer že poročajo o močnih neurjih. Na območju Loške doline je tako okoli 13. ure veter na več lokacijah poškodoval ostrešja stanovanjskih in gospodarskih objektov ter podrl več dreves, eno od teh je padlo na telefonski vodnik in ga poškodovalo, je zapisano na spletni strani uprave za zaščito in reševanje.

Na cesti Leskova dolina - Kozarišče je bilo podrtih nekaj dreves med katerimi so bile ujete osebe v vozilih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.