Slovenija
33 ogledov

V nedeljo na manjše mejne prehode

Gneča na mejnem prehodu Suzana Kos
Nedeljski gneči na mejnih prehodih se lahko izognete z izbiro manjšega mejnega prehoda. Ponujamo vam nekaj alternativ.

V nedeljo se zaradi vračanja turistov domov na mejnih prehodih s Hrvaško in na cestah iz Primorske proti drugim delom Sloveniji spet obetajo daljši zastoji.


Na prometnoinformacijskem centru (Pic) jih v nedeljo pričakujejo popoldne in zvečer, v primeru slabega vremena pa že prej. Na Picu pričakujejo, da bodo najbolj obremenjeni mejni prehodi Dragonja, Jelšane in Gruškovje, zato kot alternativo ponujajo naslednje manjše mejne prehode: namesto mejnega prehoda Jelšane izberite mejni prehod Kočevje ali Petrina, namesto mejnega prehoda Dragonja izberite prehod Sečovlje, še boljši je mejni prehod Sočerga, namesto mejnega prehoda Gruškovje pa manjši prehod Rogatec.

"Na mejnem prehodu Sočerga tudi v največji nedeljski gneči nismo zaznali večjih obremenitev," pravijo na Picu in pojasnjujejo, da v primeru gneče, ko ni izrednih dogodkov na avtocesti (na primer prometnih nesreč), priporočajo uporabo stare ceste iz Primorske proti Ljubljani, ki v letošnjih prometnih konicah ni bila obremenjena z vozili.

Premišljeno na pot

Preden se odpravite na pot, preverite stanje na cestah, s seboj vzemite avtomobilsko karto in dovolj tekočine oziroma vode. Prav tako ne pozabite na dobro mero potrpljenja in na dejstvo, da se lahko pot, če vozite prehitro, objestno, neprevidno ali nepotrpežljivo, čisto prehitro konča.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.