Slovenija
12 ogledov

V Pokolpju bodo zmanjšali brezposelnost

brezposelnost Žurnal24 main
Ministrstvo za delo pripravlja inovativen program za Pokolpje, ki naj bi spodbudil zaposlovanje na tem območju, kjer je brezposelnost višja od slovenskega povprečja.

Ministrstvo za delo namerava konec septembra začeti izvajati program Za Pokolpje – aktivno in dejavno, s katerim bi motivirali, izobraževali, usposabljali in spodbujali zaposlovanje na tem območju, kjer je brezposelnost bistveno višja od slovenskega povprečja. Dodatna težava je struktura brezposelnih, saj gre za veliko ljudi z nizko izobrazbo, invalide, iskalce prve zaposlitve, starejše in dolgotrajno brezposelne.

Med cilji tega projekta, ki so mu namenjeni štirje milijoni evrov, je vključitev tisoč brezposelnih v različne informativne in motivacijske delavnice, zaposlitve v enem letu po zaključku sodelovanja v projektu, obveščanje delodajalcev o možnostih usposabljanja in zaposlovanja brezposelnih v sklopu programov aktivne politike zaposlovanja ter motiviranje neaktivnih na trgu dela za vključevanje v informativne delavnice.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.