Slovenija
46 ogledov

"V priporu sem, ker verjamem hčerki"

Žurnal24 main
Oče štiriletne koroške deklice, ki naj bi bila spolno zlorabljena in ki jo policija išče že od začetka marca,

"Sem oče štiriletne punčke in preživljam 50. dan pripora," svoje pismo začenja oče štiriletne koroške deklice, ki naj bi bila žrtev spolne zlorabe. "V priporu sem zato, ker verjamem besedam svoje hčerke, ki je pri manj kot treh letih pripovedovala grozne stvari, ki so se ji dogajale na stikih pri mami," je v pismu zapisal oče in dodal, da si želi, da hči živi v varnem okolju.

Prav zato naj bi se dobil s hčerkino materjo, "ker sem upal, da bo končno tudi ona kaj naredila za dobro hčerke, ne pa da ščiti svojega očeta". Kot pravi, se je zmotil, saj je mati ovadila njega. Prepričan je, da mama ne dopusti, da bi lahko hčerka varno dobila pomočd strokovnjakov.

"Sodišče in tožilstvo pa kljub temu, da je pogovor posnet in da imajo njegov prepis in s tem dokaz, da so vse mamine izjave laž /.../ vztraja na svojem ter raje kot da bi pomagali hčerki, jo zaščitili za čas, ko poteka preiskava suma spolne zlorabe in otroške pornografije s strani mame in dedka, raje strpa očeta v pripor in s tem še dodatno kaznuje otroka," je zapisano v pismu. Oče je razočaran nad odnosom institucij, ki želijo po njegovem mnenju kljub dokazom vrniti hčerko v okolje, kjer obstaja sum zlorabe.

Oče se sprašuje, zakaj Slovenija podpisuje Evropske konvencije o otrokovih pravicah, "če jih potem ne upošteva". Sprašuje se tudi, čemu toliko sodnikov, če je v primeru njegove hčerke v več postopkih sodelovala ista sodnica. "Sodnica, ki je otroka dodelila mami, je zavrgla šest začasnih odredb, ki bi zavarovale otroka, sodelovala je tudi v senatu, ki je meni odredil pripor, poleg tega pa bo 16. avgusta še vodila postopek predodelitve hčerke in njene zaščite," navaja.

O predodelitvi skrbništva prihodnji teden

Oče je bil 23. junija priprt, 21. julija pa so mu pripor podaljšali še za dva meseca. Očeta deklice namreč sumijo storitve kaznivega dejanja odvzema mladoletne osebe. Drozdek pa je danes povedal, da je za 16. avgust razpisan prvi narok v tožbi za predodelitev skrbništva za deklico.

Deklico, ki naj bi bila žrtev spolne zlorabe s strani dedka, maminega očeta, so 4. marca po odločitvi sodišča poskušali izročiti materi. Izvršba je bila neuspešna, saj deklice na očetovem domu niso našli. Oče je lani podal kazensko ovadbo zaradi suma spolne zlorabe deklice s strani dedka po mamini strani in mame, zagovornik mame, odvetnik Miran Kos, pa je po posvetu s strokovnjaki v odgovor podal kazensko ovadbo zaradi istega suma zoper očeta. Policija do zdaj trdnih dokazov za spolno zlorabo deklice ni našla.

Komentarjev 2
  • mufi 18:51 13.avgust 2011.

    Dedek je pa zlat. ( Tudi jest vem za enega takega. In sicer je bil to en od mojih , kot običajno, samo dveh. Sicer je že dolgo mrtev, ampak lepa mu nebesa želim.)

  • VERITA 22:34 12.avgust 2011.

    Žalostno, da so priprti nedolžni.