Slovenija
26271 ogledov

Zaznali prvi primer izredno nalezljive različice, na katero je opozarjal Krek

Covid-19 test vzorec korona Profimedia
V Sloveniji je trenutno prisotna le še delta različica virusa s svojimi podlinijami, med njimi tudi AY.4.2., na katero je že pred časom opozarjal Milan Krek.

Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano (NLZOH) je danes objavil izsledke sekvenciranja pozitivnih vzorcev okuženih s covidom-19. Gre za 463 vzorcev, odvzetih od 11. 10. do 17. 10. 

442 (shema A) so jih izbrali naključno, 12 (shema C) so sekvencionirali po naročilu epidemiologov, 9 vzorcev (shema D) pa so izbrali med bolniki na intenzivni negi. 

Kot je razvidno iz rezultatov, je v Sloveniji trenutno prisotna le še delta različica virusa s svojimi podlinijami, med temi so zaznali tudi en vzorec različice AY.4.2., na katero je pred časom opozarjal že direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) Milan Krek. Mogoče je namreč, da je ta različica odgovorna za hitro širjenje virusa v Veliki Britaniji, ocenjujejo strokovnjaki. Več o novi, potencialno nevarni različici na tej povezavi

Covid-19 Covid-19 Slovenija Novi podatki: Katastrofalne številke, krivulja gre v nebo!

Sekvenciranje NLZOH | Avtor: NLZOH NLZOH

"AY.4-AY.41 so podlinije različice B.1.617.2 (delta). Te predstavljajo ločene klastre, ki sicer omogočajo zelo natančno sledenje različic virusa, vendar ne pomenijo nujno, da so biološko različne od B.1.617.2. Pangolin označuje linije samo s 4 mestno kodo. AY.4 tako predstavlja podlinijo delta različice B.1.617.2.4, AY.5 je B.1.617.2.5, itd.," pojasnjujejo na NLZOH.

Preostalih dveh različic, ki so klasificirane kot različice posebnega pomena - beta (B.1.351) in gama (P.1), v obdobju od 11. 10. do 17. 10. 2021 niso potrdili.

Mateja Logar Slovenija To so predvideni ukrepi, če bodo okužbe še naraščale

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 16
  • bobubob 09:52 28.oktober 2021.

    Že ob začetku t.i. cepljenja so opozarjali na možnost pospeševanja mutacij virusa prav zaradi t.i. cepljenih. Mehanizem virologom poznan že vrsto let, trenutno dogajanje ga samo še potrjuje. In ne samo to. Nove mutacije, novi odmerki.....še večji zaslužek, še več ...prikaži večč strahu, ovir in predpisov ter delitev in sporov med N-krat pičenimi in onimi, ki so pičeni enkrat več... https://www.totalhealth.co.uk/blog/increased-covid-infections-vaccinated-caused-original-antigenic-sin

  • Yanez 08:56 28.oktober 2021.

    Po prebiranju tega foruma se čudim, koliko fejsbuk dohtarjev premore Slovenija. Mi zato zagotovo še dolgo ne bomo v kadrovski krizi v zdravstvu. Problem pa nastane, ko ti vseznalci zbolijo in potrebujejo prave zdravnike z licenco. To se je ironično ...prikaži več zgodilo celo na prostestu včeraj v Ljubljani, ko je ena oseba omedlela in so za pomoč iskali zdravnika med publiko ravno v trenutku, ko so ti še ploskali govornikom, da zdravniki nimajo pravice posegati v telesa. O sveta preproščina, kam smo prišli...

  • Avatar zoo
    zoo 00:33 28.oktober 2021.

    Novi odtenek virusa, Marburg? Vse splanirano,do amena!