Slovenija
25 ogledov

V soboto oblaki in dež, v nedeljo zjasnitev

Oblaki bodo zakrili sonce Shutterstock
Prvi majski konec tedna bo postregel s spremenljivim vremenom.

Danes se bo postopno pooblačilo, v severovzhodni Sloveniji bo do sredine dneva še dokaj sončno. V zahodni in osrednji Sloveniji se bodo dopoldne začele pojavljati krajevne padavine, deloma nevihte, popoldne tudi v vzhodnih krajih. Najvišje dnevne temperature bodo od 16 do 22 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Sobota oblačna in hladnejša

Jutri bo oblačno, občasno bo deževalo. Več padavin bo v vzhodni in južni Sloveniji, v zahodnih krajih pa bodo tudi krajša obdobja delno jasnega vremena. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 6 do 12, najvišje dnevne od 12 do 16, na Primorskem do 19 stopinj Celzija.

Pri sosedih tudi sneg

V sosednjih pokrajinah se bo danes oblačnost povečala, pojavljale se bodo krajevne padavine, deloma plohe in nevihte. V krajih severno in vzhodno od nas bo dopoldne še suho vreme. Jutri bo prevladovalo oblačno vreme, občasno bo deževalo. Ob severnih Alpah bo zvečer in v noči na nedeljo snežilo do dolin.

V nedeljo zjasnitev, svež ponedeljek

Nad severnim Sredozemljem je plitvo ciklonsko območje. Od vzhoda doteka k nam razmeroma topel in vlažen zrak. Do nedelje zjutraj bo dež povsod ponehal, najpozneje v jugovzhodni Sloveniji. Postopno se bo zjasnilo. Še bo pihal severni do severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja. V ponedeljek bo pretežno jasno, jutro bo sveže.

Komentarjev 1
  • jojo15 15:29 02.maj 2014.

    Super igra za krajšanje časa.Samo 30% igralcev lahko preseže mejo 100 metrov na smučarski skakalnici. Vašemu prijatelju je že uspelo. Lahko tudi vam?Pojdite skakat na:http://s1.skijumpmania.com/r35693