Slovenija
26 ogledov

Začnite načrtovati konec tedna – sončno bo

narava jesen Shutterstock
Sonce in topli dnevi bodo z nami še vse tja do začetka prihodnjega tedna. Vremenske pogoje velja izkoristiti za nabiranje kostanja.

V večjem delu države smo se zbudili v jasno jutro, le na vzhodu bo dopoldne še nekaj padavin. "Čez dan pričakujemo sončno vreme. Popoldne bo nekaj spremenljive oblačnosti, nastane lahko še kakšna manjša ploha," je povedal Uroš Strajnar z agencije za okolje. Danes lahko pričakujemo, da bodo termometri pokazali od 15 do 19, na Primorskem tudi 21 stopinj Celzija.


Jutri bo še lepše kot danes. "Zjutraj in dopoldne bo po nižinah nekaj megle. Jutranje temperature bodo od dve do sedem, ob morju deset stopinj. Podnevi bo podobno kot danes," je o jutrišnjem sončnem dnevu dejali Strajnar. Podobno lepi bodo tudi petek, sobota in nedelja.

Popoldanske temperature se bodo vse dni gibale okoli 21 stopinj. "Nekoliko pretoplo je za ta čas," je o dnevnih temperaturah dejal Strajnar in dodal, da pa bodo jutranje temperature primerne času, ker bodo noči jasne.

V začetku prihodnjega tedna naj bi se vreme sicer rahlo poslabšalo, a se ne bo zelo ohladilo. Temperature bodo še vedno visoke za ta čas.

Izkoristite sončen konec tedna

Pred nami je tako lep sončen konec tedna s temperaturami okoli 20 stopinj Celzija. Idealno vreme za izlet v naravo, sprehod v gozd in nenazadnje nabiranje kostanja. Kostanj sicer že lahko dobite pri uličnih prodajalcih, a boste verjetno bolj uživali, če ga boste sami nabrali v naravi. Ste vedeli, da kostanj vsebuje veliko vitaminov? O teh okusnih ter z energijo in vitamini bogatih plodovih si lahko več preberete tukaj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.