Slovenija
81 ogledov

V stečaj še eno dolenjsko podjetje

Darko Golub, lastnik trebanjske družbe Betonal in mirnske tovarne Presad. (Foto: Žurnal24 main
Betonal. O njegovi nadaljnji usodi stečajni upravitelj. Upnikom več kot 2,3-milijonski dolg.

Okrožno sodišče v Novem mestu je prejšnji teden v sodni register vpisalo začetek stečajnega postopka za trebanjsko družbo Betonal, ki se je ukvarjala s proizvodnjo, trgovino in zunanjetrgovinskim prometom, za stečajnega upravitelja pa določilo Martina Drgana.

O podjetju, ki je v lasti Darka Goluba, se je v medijih nazadnje govorilo decembra, ko so ga zaradi zamujanja pri izvedbi del pri projektu rekonstrukcije in dozidave Osnovne šole dr. Pavla Lunačka Šentrupert zamenjali kot krovnega izvajalca del. O Betonalu se je lani govorilo tudi ob zaprtju Merkurjevega centra v Vižmarjih, pri gradnji katerega je omenjeno podjetje sodelovalo kot podizvajalec družbe Gradis skupina G.

V Golubovi lasti je tudi mirnski Presad, tovarna sadnih izdelkov in pijač, ki je po podatkih Ajpesa zastavljena pri treh upnikih. Hypo-Alpe-Adria-Bank ga terja za 450 tisoč evrov, Hypo Leasing za 850 tisočakov, Banka Koper pa za dober milijon. V zadnji bodo denar dobili s prodajo deleža na javni dražbi

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.