Slovenija
7549 ogledov

V teh občinah že dva tedna niso zabeležili novih okužb

Covid-19 Epa
Epidemija se umirja. V nekaterih občinah že zelo dolgo niso zabeležili nobenega novega primera.

Trenutno tedensko povprečje je po vladnih izračunih 356, kar je vse bližje meji 300, pri kateri bi Slovenija iz rumene stopila v zeleno fazo in sprostila skorajda vse ukrepe za omejevanje epidemije.

Aktivnih primerov okužbe je trenutno nekaj manj kot 5.600, kar je znaten upad glede na prejšnje tedne. 102 osebi ostajata na intenzivni terapiji, skupaj je v bolnišnicah 319 oseb.

Po napovedih projekcij Instituta Jožef Stefan, ki trenutno reprodukcijsko število ohranja pri 0,78, naj bi v zeleno fazo vstopili 30. maja. 
Padec števila okužb je posebej izrazit v koroški regiji, na meji zelene faze pa so tudi v savinjski, posavski in pomurski regiji. Obalno-kraška, goriška ter podravska regija so v rumeni fazi.  

V nekaterih občinah pa v zadnjih 14 dneh niso zabeležili niti enega novega primera okužbe. To so občine Osilnica, Solčava, Ljubno, Veržej, Grad in Dobrovnik.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.