Slovenija
461 ogledov

V vrtcu Majer v Črnomlju odkrili nepravilnosti

Vrtec na Majerju
Šolski inšpektor je ob izrednem pregledu v vrtčevski enoti ugotovil številne nepravilnosti. Starši so ogorčeni.

Prostori v vrtčevski enoti Majer v Črnomlju so premajhni, prav tako zunanje otroško igrišče, je ob nedavnem izrednem pregledu objekta ugotovil šolski inšpektor. Za nameček bi vrtec lahko sprejel le dva oddelka malčkov prvega starostnega obdobja in ne treh. V tem šolskem letu ga obiskuje 31 malčkov prvega starostnega obdobja, piše Delo.

Šolski inšpektor je tudi ugotovil, da vrtčevska enota nima urejenih sanitarij za otroke in odrasle in da vsi otroci nimajo na voljo dovolj velikih notranjih igralnih površin. Tudi zunanje otroško igrišče, ki meri le 40 kvadratnih metrov, je premajhno in ni opremljeno z igrali.

Inšpektor je še opozoril, da premični rebrasti radiatorji na hodniku in v igralnicah niso bili zavarovani tako, da jih otroci ne bi mogli doseči. Poleg tega gre za mobilno enoto, ki se za potrebe vrtca lahko uporablja največ 20 let, omenjena enota pa je presegla dovoljeni čas za tri tedne.

Vrtec na Majerju | Avtor: Občina Črnomlje Občina Črnomlje
Županja: Vse je skladno s predpisi

Črnomaljska županja Mojca Čemas Stjepanovič je za Delo pojasnila, da je vrtec vpisan v razvid vse od leta 2000 in da je vse skladno s predpisi. "Če pa v razvidu ne bi bili vpisani trije oddelki, bi morala biti v njem zgolj dva," je prepričana županja.

Ravnateljica črnomaljskega vrtca Petra Pezdirc Stopar pa je povedala, da so manjše napake v vrtcu že odpravili. Glede sanitarij pa še ne vedo, kaj bodo storili, saj gre za večji finančni oziroma gradbeni zalogaj. "Zdaj čakamo na inšpekcijsko odločbo in upamo, da nam oddelka ne bo treba zapreti med šolskim letom, saj bi s tem po nepotrebnem vznemirjali starše otrok," pravi Stoparjeva.

Nekateri starši, ki so seznanjeni z nepravilnostmi, pa so po poročanju Dela ogorčeni in zahtevajo takojšnje rešitve. Zahtevali bodo, da vrtec zaprejo in da občina poišče druge primerne prostore.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.