Slovenija
11614 ogledov

Vas mika na pot? Tu vas čakajo kontrole.

koronavirus COVID-19 Slovenija Epa
Policija je že v četrtek napovedala poostreno kontrolo tistih, ki ne upoštevajo vladnega odloka o začasni splošni prepovedi gibanja. Tako poteka.

Tiste Slovence in Slovenke, ki jih je lepo vreme z notranjosti države zvabilo na morje čaka zapora avtoceste pred Vrhniko. Vozniki morajo nujno mimo kontrole.

Policisti so sicer že v četrtek napovedali poostren nadzor. Ta na avtomobilskih cestah poteka tako, da je promet s pomočjo prometne signalizacije preusmerjen na počivališča in nadzorne točke, kjer policisti opravljajo nadzor. "Pri tem opozarjamo, da bo promet preusmerjan samo s pomočjo prometne signalizacije na portalih, torej brez fizične zapore prometa. Zato pozivamo voznike: bodite pozorni na zahteve, izražene s prometno signalizacijo na portalih, ter jih dosledno upoštevajte," opozarjajo s policije.

Poleg tega nadzor poteka tudi na drugih državnih in lokalnih cestah. Policisti - kot so napovedali v četrtek - nadzirajo predvsem dostope do priljubljenih turističnih točk, kjer je pričakovati zadrževanje večjega števila ljudi, ki ne upoštevajo vladnega odloka.

koronavirus COVID-19 Slovenija meja z Italijo Napoved Slovenija Pozor, policisti bodo ta konec tedna v akciji

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 11
  • srecko53 11:26 04.april 2020.

    že par dni na forumih predlagam vse starostnike rizične obolele v karantene, zagnati gospodarstvo sp šole turizem drugače nas bodo prehiteli. torej vsi na delo... enak predlog sedaj izvaja Nemčija

  • srecko53 11:25 04.april 2020.

    kolko se jih vozi z enim avtom 5 6 al več so na kontrolah tudi z avtobusi,, kaj je še vedno 1 tretina policije doma na čakanju, so na kontrolah tudi višji oficirji al ti samo čakajo na postajah na ...prikaži več ukaze z vrha pol pa si bodo delili višje plače kot tisti ki res delajo... aja in kolko emigrantov so že ulovili v notranjosti kolko na meji in kolko so jih skozi spustili

  • tudbognasvečnereši 11:21 04.april 2020.

    ljubljančanom bodo spet kratene človekove pravice, ker se ne bodo mogli kazat po portorožu, bruh