Slovenija
1881 ogledov

Včeraj brez elektrike ostalo 1500 gospodinjstev, zemeljski plaz zasul del hiše

Gasilsko vozilo Gasilska Enota Škofja Loka
Zaradi neurja so morali posredovati gasilci iz sedmih prostovoljnih gasilskih društev in dveh poklicnih enot.

V močnem neurju, ki je v petek popoldne zajelo območje občin Nazarje, Kamnik, Domžale in Jesenice, je meteorna voda zalivala kletne in druge prostore stanovanjskih objektov. V Tuhinjski dolini je po izpadu daljnovoda brez elektrike ostalo 1500 gospodinjstev, v občini Nazarje je zemeljski plaz zasul del stanovanjske hiše.

Kot je objavila Uprava RS za zaščito in reševanje, so morali zaradi neurja posredovati gasilci iz sedmih prostovoljnih gasilskih društev in dveh poklicnih enot.

Zaradi močnega deževja je meteorna voda zalivala kletne in druge prostore stanovanjskih objektov, močan veter je na Jesenicah odnesel plahto, v Tuhinjski dolini je prišlo do izpada daljnovoda, brez električne energije je ostalo 1500 gospodinjstev. Gasilci so tudi čistili vozišča, jaške, prepuste in izvajali sanacije zemeljskih plazov. V naselju Potok v občini Nazarje je zemeljski plaz zasul del stanovanjske hiše.

Močnejši nalivi in tudi manjša toča so možni tudi danes, predvsem v popoldanskih urah. Preverite svežo prognozo neviht na tej povezavi.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 1
  • Brittney_Larsen 16:12 05.junij 2021.

    Začnite delati doma. To je tisto, kar sem finančno najbolj nagrajeval. V petek sem po zaslužku 44.789 ameriških dolarjev prejšnji mesec dobil odličnega Audija A5. obiščite to spletno stran tukaj. .......... >>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦

Sorodne novice