Vreme
16120 ogledov

Prognoza današnjih neviht: Možni močnejši nalivi, tudi manjša toča

Poletna nevihta
Lokalno bodo ob nevihtah možni močnejši nalivi, lahko tudi kakšno zrno manjše toče, po večini pa večjih posebnosti ni pričakovati.

V soboto zjutraj in dopoldne bo sončno in suho, čez dan pa bodo v severni Sloveniji, predvsem nad Alpami in Pohorjem, nastale posamezne nevihte. Te se bodo v popoldanskih urah lahko pojavljale tudi ponekod drugod po severni, vzhodni in deloma osrednji Sloveniji, napovedujejo vremenoslovci portala Neurje.si. 

"Lokalno bodo ob nevihtah možni močnejši nalivi, lahko tudi kakšno zrno manjše toče, po večini pa večjih posebnosti ni pričakovati," pišejo, a dodajajo, da se bo ozračje v večernih urah umirilo. Kljub temu pa bodo v noči na nedeljo ponekod po Sloveniji vseeno možne posamezne plohe. 

Na tej povezavi lahko preverite radarsko sliko padavin. 

Prognoza neviht | Avtor: Neurje.si Neurje.si

Kot pojasnjujejo, je nad večjim delom Evrope je šibko območje visokega zračnega tlaka, ciklonska območja se nahajajo nad delom vzhodne Evrope in nad severovzhodnim Atlantikom.

Kaj nas čaka jutri?

Vremenoslovci ARSO pa napovedujejo, da bo tudi jutri vreme nestanovitno s plohami in nevihtami, ki bodo pogostejše popoldne in zvečer. Jutranje temperature bodo od 12 do 17, najvišje dnevne od 20 do 25 °C.

Več sončnega vremena se nam obeta šele v torek.

Oblaki Vreme Slovenija Srednjeročna napoved: Junij, kot smo ga imeli v 80-ih letih!

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Brittney_Larsen 16:03 05.junij 2021.

    Začnite delati doma. To je tisto, kar sem finančno najbolj nagrajeval. V petek sem po zaslužku 44.789 ameriških dolarjev prejšnji mesec dobil odličnega Audija A5. obiščite to spletno stran tukaj. .......... >>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 10:55 05.junij 2021.

    O te prognoze po novem tud IJS izračunava.?

Sorodne novice