Slovenija
300 ogledov

Večmilijonski projekt za NIJZ

Covid-19 v bolnišnici Epa
Poudarek projekta je na ranljivih skupinah.

Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je potrdila evropsko financiranje ukrepov za obvladovanje širitve covida-19 s poudarkom na ranljivih skupinah. Sredstva bo v celoti prispeval Evropski socialni sklad, skupna višina sredstev pa znaša šest milijonov evrov. Projekt bo izvajal Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ).

Za kohezijsko regijo Vzhodna Slovenija bo namenjenih 3,4 milijona evrov, za Zahodno Slovenijo pa 2,4 milijona evrov, so sporočili iz službe vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko.

Podporni kadri in njihova usposobljenost

NIJZ bo s projektom okrepil epidemiološke službe. Zagotovil bo podporne kadre in okrepil njihovo usposobljenost, aktiviral mobilne ekipe ter poskrbel za prostorske in delovne kapacitete. Pomembna projektna aktivnost bo tudi ozaveščanje prebivalstva o načinu preprečevanja covida-19 in širjenja okužbe ter podpora posameznikom v karanteni in izolaciji.

V primeru odobritve cepiva proti covidu-19 bodo izvajali promocijo cepljenja s poudarkom na ranljivih skupinah. Poskrbeli bodo tudi za podporo zdravstvenemu sistemu, zlasti na področju spremljanja podatkov in zunajbolnišničnih obravnav. V okviru projekta bodo izvajali tudi predavanja za zdravnike in druge zdravstvene delavce.

Osnovni namen projekta je z različnimi intervencijami zagotoviti potrebna orodja za preprečitev širjenja covida-19 in ublažiti posledice kriznih razmer na duševno zdravje prebivalstva kot tudi na izvajanje zdravstvene dejavnosti, so še zapisali v službi vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko.

Koronavirus Zdravje Mlada psihiatrinja opisuje, kako je prebolela covid-19

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar Sienna_Skinner
    Sienna_Skinner 17:10 02.november 2020.

    Na delovni čas s polnim delovnim časom zaslužim več kot 25000 USD na mesec. Prejšnji mesec je moj ček na plačo znašal 26385 USD, samo 3 ure sem delal na prenosnem računalniku. To počnem ...... >>>>>>> DouCash.Com