Slovenija
20304 ogledov

Vesel o tem, kako uničujoče je poročilo glede nabave mask

Tomaž Vesel Epa
Predsednik Računskega sodišča Tomaž Vesel poudarja, da je objektiven kljub napadom nanj, ki jim je priča v zadnjem obdobju.

Revizijsko poročilo o nabavah zaščitne in medicinske opreme bo predvidoma objavljeno v 30 dneh. Predsednik Računskega sodišča Tomaž Vesel je v oddaji Studio City dejal, da je bila ključna naloga sodišča preveriti, ali so bili vsi obravnavani enakopravno v izjemno težavnih okoliščinah. Poročilo sicer obravnava obdobje do pozne jeseni. 

Sam kot predsednik Računskega sodišča ni napisal poročila, saj to počnejo revizorji, na katere ni vplival. Težave pri pripravi poročila so nastopile zaradi težav s pridobivanjem dokumentacije, predvsem z gospodarskega ministrstva, od katerega so odgovore na vprašanja "dobili po precejšnjih mukah". Navedbe, da so z odgovori zavlačevali, je minister Počivalšek prejšnji mesec zavrnil.

Zdravko Počivalšek odziv Slovenija Tako se je Počivalšek odzval na osnutek poročila o nabavi zaščitne opreme

V svoji dolgoletni karieri je imel v rokah že bolj zahtevna in uničujoča poročila, je pojasnil in dodal, da je bolj pomembno, koga se dotaknejo in kako usodno se jemljejo eventualni popravljalni ukrepi. Pomembno je, da bo to poročilo čim prej objavljeno, da se lahko morebitni popravljalni ukrepi čim prej izvedejo. Ocenil je, da prihaja zelo zanimivo obdobje, saj se bodo lahko razčistile stvari, kar so vsi akterji tudi želeli. Na vprašanje, ali bodo v poročilu določeni deli zatemnjeni, je odgovoril, da se bo potrudil, da črnin ne bo.

Poudaril je tudi, da računsko sodišče ni moglo niti približno vedeti, da bo objava poročila sovpadla v kakršnokoli eventuelno vladno krizo. Vabilo na sestanek, ki ga je dobil od predsednika vlade Janeza Janše, se mu ni zdelo nenavadno, a je sam tak sestanek pričakoval v času, ko se je pripravljal nov zakon o računskem sodišču. 

Tomaž Vesel poročilo Slovenija Vesel: Počivalšek naj pojasni, kaj so bili razlogi za njegova ravnanja

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 29
  • flex12 19:20 05.januar 2021.

    O svojih cetrt miljona letnih "volanterskih" honorarjev pa niti besede

  • arthur 18:51 05.januar 2021.

    Kaj vam ni jasno. Vesel je dobil Pokradljivška in lopovske tovariše s prsti v marmeladi. Do komolcev. Buahahaha

  • dusan11 13:54 05.januar 2021.

    Prava leva kura