Slovenija
39 ogledov

Virantovih sto tisočakov

Gregor Virant zabava Žurnal24 main
Golobič. Verjame, da bo Virant prihodke pojasnil, zato ne želi biti "brutalen".

Dohodki. "Ne poznam njegovih pojasnil, zato težko komentiram. Je pa bil skrajno brutalen, ko so se določene stvari očitale meni," je zaslužke Gregorja Viranta komentiral Gregor Golobič.

Virant je namreč leta 2009 poleg 66.175 evrov nadomestila, ki ga je dobil zaradi brezposelnosti, 95.252 evrov zaslužil s pogodbenim delom, je včeraj poročal MMC. Kot nam je Virant razložil že za torkov časopis, je bil univerzitetni profesor, a ga na fakulteti po ministrovanju niso sprejeli v redno delovno razmerje, dokler ni dobil habilitacije ljubljanske univerze in je tako delo opravljal pogodbeno.

Poslal še Golobič

Golobič je informativni izračun dohodnine včeraj posredoval vsem medijem, zato smo ga vprašali, ali objavo Virantovega zaslužka vidi kot del umazane kampanje. Dejal je, da se v Zaresu tako ali tako zavzemajo za javnost vseh dohodninskih napovedi, da pa je portal MMC naklonjen stranki SDS, a na podlagi tega nikakor ne more trditi, kakšen je bil namen objave.

Komentarjev 2
  • privat 19:47 11.november 2011.

    ja glufal sem,kradel...zavajal...priznam!! Bom pa vseeno kandidiral ...

  • henrryyy 14:03 11.november 2011.

    Lep pozdrav! Mene samo zanima ali je to res mogoče, da v naši lepi Sloveniji nekdo s pogodbenim delom zasluži 95.252evrov, kar je veliko več kot pet povprečnih slovencev skupaj, pa kljub temu prejme še neverjetnih 66.175evrov, kar ...prikaži več je skoraj toliko kot jih dobi deset delavcev z minimalno plačo, nadomestila zaradi brezposelnosti.Po drugi strani pa nekdo, ki ostane brez dela in dobiva minimalno nadomestilo za bresposelnost, ki je okoli 260evrov ne sme poleg tega s pogodbenim delom zalužiti skoraj nič (50€), ker se mu takoj zniža višina nadomestila.Potem pa še natveza, da ga nislo hoteli sprejeti v delovno razmerje...sramota, saj vemo kako to gre...ne me zaposliti, da dobim še nadomestilo...res nemoralno dejanje...sramota...In tak človek se potem postavi kot kandidat na volitvah...zdaj ko je kriza, pa niti malo ne razmišlja, da bi samo s svojimi osebnimi dejanji lahko pripomogel k reševanju krize...Mislim, da bi ta lista brez njega imela več možnosti...