Slovenija
25 ogledov

Virantu plačali "za smrad"

Gregor Virant Saša Despot
Virant. Nadomestilo za hišo ob smetišču.

Volitve. "Gregor Virant je od domžalske občine prejemal nadomestilo za smrad, še preden se je vselil v hišo ob takratnem smetišču," smo izvedeli včeraj.

Virant pojasnjuje

Virant je informacijo potrdil, a dodal, da je bilo nadomestilo vezano na lastništvo parcele in ne na prebivanje na njej. Povedal je, da je bilo nadomestilo uvedeno že pred njegovim prihodom in da pri uvedbi ni sodeloval. Pogodbo o nadomestilu so mu poslali z domžalske komunale, ne da bi jo sam zahteval.

Ni službe za profesorja

To pa ni bilo edino Virantovo nadomestilo. Prejemal je tudi nadomestilo za plačo leto po koncu ministrskega mandata, čeprav je medtem pridobival prihodke po pogodbi. Zakon pa pravi, da ima pravico do takšnega nadomestila poslanec (velja tudi za ministra), če ne dobi ustrezne zaposlitve.

Kako to, da ni dobil ustrezne zaposlitve, dobil pa je delo po pogodbi? Virant je razložil, da je univerzitetni profesor, a ga na fakulteti niso sprejeli v redno delovno razmerje, dokler ni dobil habilitacije ljubljanske univerze. Za službo se je zanimal tudi na zasebnih fakultetah, a službe zanj ni bilo. Pogodbeno je delal na primer na inštitutu za javno upravo, vendar tam ni bilo dovolj dela, da bi ga sprejeli v redno delovno razmerje.

Komentarjev 23
  • Mojca Ograjšek 12:06 11.november 2011.

    Ah ... pusti ... saj vidiš, da niti Slovenci ne znajo pisati slovensko ... kako naj potem znajo ta jezik pravilno uporabljati tudi drugi?

  • Mojca Ograjšek 12:03 11.november 2011.

    Brez zamere ... kaj ima nadomestilo za smrad s tem, da je pogodbeno delal, ne pa bil redno zaposlen ... ok, oboje je nadomestilo ... ampak veze pa nima nobene.Zanima me, zakaj morajo novinarji res čisto vsako ušivo podrobnost ...prikaži več spisati v javnost ... koga briga, če ima parcelo ob smetišču? Ali bo kdo tam namesto njega živel? Ali pa gre ta smrad v nos novinarjem, ki tam čepijo in jim smrdi?

  • Žurnalček 09:40 09.november 2011.

    Dejta se mal skulirat . Ni ŽELEL zaposlitve , ker je VLEKEL 1 leto MINISTRSKO PLAČO, v resnici je pa " delal po pogodbi " oz. po domače rečeno vlekel dve plači in kradel tako državi !