Slovenija
34 ogledov

Virant stavi na gospodarstvenike

Gregor Virant Anže Petkovšek
Državljanska lista Gregorja Viranta je predstavila svoje kandidate. Največ je gospodarstvenikov.

Gregor Virant je dejal, da so vsi kandidati uspešni na svojih poklicnih področjih, v politiko pa se podajajo, ker želijo nekaj narediti. Večina kandidatov se po besedah Viranta do zdaj ni politično udejstvovala na državni ravni, nekaj več se jih je udejstvovalo na lokalni politični ravni.

Na listi je 80 kandidatov, pri čemer jih bo nekaj kandidiralo v dveh volilnih okrajih. Med njimi je 37 kandidatk in 43 kandidatov. Povprečna starost kandidatov je 46 let, povprečna izobrazba pa nekoliko višja od univerzitetne.

Med bolj znanimi imeni na kandidatni listi so nekdanji direktor Urada RS za varstvo konkurence Jani Soršak, izredni profesor za ekonomsko politiko na fakulteti za management Janez Šušteršič, predstojnik pravne katedre fakultete za pomorstvo in promet Marko Pavliha, nekdanji direktor Mure Bojan Starman, nekdanja strokovna direktorica UKC Ljubljana Saša Markovič in murskosoboški župan Anton Štihec.

Soršak bo kandidiral v Mariboru, Šušteršič v Kopru, Pavliha v Šentjurju pri Celju, od koder izvira družina njegove žene, Starman pa v Škofji Loki. Gregor Virant bo kandidiral v Domžalah.

Soršak se je za kandidaturo odločil zato, ker je Gregor Virant "brezkompromisni zagovornik pravne države, brez pravne države pa ni učinkovite države". "In tukaj bi rad osebno pomagal," je dejal. Všeč mu je tudi, ker stranka verjame v regionalizacijo.

Starman kandidira zato, ker želi s svojimi izkušnjami pomagati slovenskemu gospodarstvu, da bi postalo bolj konkurenčno. Pavliha je povedal, da se je za kandidaturo odločil zaradi prepričljivosti Gregorja Viranta, listi pa se je pridružil zato, ker so ga starši naučili, da hoja na levo in desno ni dobra, ampak je dobra le hoja naravnost.

Komentarjev 4
  • Žurnalček 09:50 09.november 2011.

    On ni želel skleniti del. razmerja, ne pa da ni bilo zanj prostora na fakulteti. Se pravi da je očitno državi KRADEL denar, za svoje 1 letno nadomestilo .

  • Žurnalček 09:46 09.november 2011.

    Lohka on stavi na gospodarstvenike kolker hoče, ker gospodarstveniki ne stavijo na njega. Zakaj bi na enga poznavalca državne uprave poslušali , kako premagati recesijo. To je isto k da bi vodovodarja poslušal, kako poklepati razbit avto ! A ni ...prikaži več že Prešeren nekaj pisal o tem ?

  • mirko 20:03 07.november 2011.

    Tipičen primerek človeka z največjo boleznijo slovencev-favšija.Če človek pošteno dela, naj zasluži. Ima pač več energije, kot ostali. Nadomestilo mu pa itak pripada po zakonu in še zdaleč ni edini, ki to koristi. On si ta zakon ni sam ...prikaži več izmislil. V primeru, da bi se pa nadomestilu odpovedal, kljub temu, da se ni zaposlil, bi ga pa okarakteriziral, da je edini norec med politiki, ki se je svoji pravici odpovedal. A ne da ?