Slovenija
2968 ogledov

Vizjak: Želijo me diskreditirati, najostreje se bom uprl

Andrej Vizjak Saša Despot
Minister Andrej Vizjak predlaga soočenje med njim in Bojanom Petanom, poleg tega pa tudi objavo celotnega posnetka.

Leta 2007 sta se za prevlado v Termah Čatež borila tajkun Bojan Petan in država. Takrat naj bi prišlo do pogovora med Petanom in takratnim gospodarskim ministrom Andrejem Vizjakom. Pogovor je domnevno tekel o nakupu delnic Term Čatež, pa tudi o tem, kako se izogniti plačilu davka.

Minister Vizjak je že v torek dopoldne zavrnil vse očitke. Podvomil je v avtentičnost posnetka in dejal, da za vsem stoji "smetarska mafija". O odstopu s položaja – Andrej Vizjak je v trenutni vladi minister za okolje in prostor – ne razmišlja.

Da ne namerava odstopiti, je ponovil tudi v Odmevih TV Slovenija. "To bi bila želja vseh teh smetarskih lobijev, ki stojijo za tem konstruktom. Se vam ne zdi čudno, da po 14 letih pride tak prispevek ravno v trenutku, ko smo na vlado predlagali zakon o odpadkih, ki dela konec izčrpavanju naših plačevalcev komunalnih storitev in tudi države na področju odpadkov?" je dejal Vizjak. Vzpostavljanje reda na tem področju po njegovem mnenju ni v interesu številnim gospodarskim družbam, ki so v rokah tajkunov, pri čemer je omenil Martina Odlazka. "Samo lani smo za odpadke in reševanje odpadkov namenili 14 milijonov evrov. To bi bila prav zmaga … in odpirali bodo šampanjce tisti, ki bodo preprečili, da se tukaj naredijo korenite spremembe v korist državljanov in okolja," je poudaril.

Minister je dejal, da bi vse skupaj rad razčistil, zato predlaga soočenje med njim in Bojanom Petanom, poleg tega pa tudi objavo celotnega posnetka. Do zdaj predvajani posnetki so po njegovih besedah iztrgani iz konteksta, zato bi bilo prav, da se objavi celoten posnetek.

Zavrnil je, da bi kogarkoli pozival k davčni utaji. "Imate pa možnosti, da, na primer, si podjetja pri medsebojnem poslovanju poračunavajo davke. To, da nekdo ne plačuje davkov, še ne pomeni, da je karkoli nezakonitega," je povedal.

Aleš Hojs, Janez Janša Slovenija Hojs priznal: Vizjakove posnetke sem slišal že pred časom

S posnetka bi lahko bilo mogoče sklepati, da je z izjavo "Moji bodo delali tako, kot se bomo zmenili," minister mislil na nadzornike. "Lahko tudi moji otroci, lahko tudi moji sosedje. Kateri moji? Vi veste, kateri moji," je dejal Vizjak. Prepričan je, da iz izsekov ni mogoče sklepati, da bi bila izjava podana v kontekstu delovanja nadzornega sveta in skupščine. "To je namenjeno moji diskreditaciji, moji odstavitvi, z namenom zmage smetarskega lobija, mafije v tej državi. Jaz se bom temu najostreje uprl," je napovedal.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 23
  • Howard_Steinke 16:36 20.oktober 2021.

    Prvi mesec sem od tega preprostega spletnega gospodinjskega dela prejel 26391. To delo je na spletu in je delno ali v zaključnem obdobju zelo enostavno, samo sledite navodilom na tem blogu ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

  • Ender3 13:29 20.oktober 2021.

    Smešno je, kako se aktivisti hitro oglasijo, ko je treba reševat in branit kriminalce in njihovo politiko. Plačana propaganda politike, ki ni vredna imena in obstoja.

  • munja 11:51 20.oktober 2021.

    Še naprej si bodo eni polnili žepe in sploh ni važno, kdo vlada - levi, desni, rumeni, rdeči, vijolični, suhi, debeli, veseli... vse je isti šmorn in nikoli pri nas ne bo drugače. Naj mi še nekdo odgovori, kaj se ...prikaži več spremenilo, odkar vztrajajo kolesarniki in protestniki??