Slovenija
99668 ogledov

Vlada določila novo izjemo, za katero ne velja pogoj PCT

pogoj PCT Žurnal24
Vlada je na dopisni seji na seznam izjem, ki jim ni treba izpolnjevati pogoja PCT, dodala še eno.

Vlada Republike Slovenije je na 267. dopisni seji izdala Odlok o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2 ter ga objavila v Uradnem listu Republike Slovenije.

Odlok je v večjem delu enak odloku, ki je bil sprejet 11. septembra, torej v soboto. Vlada je dopolnila četrti odstavek 5. člena, ki "med izjeme po novem šteje tudi osebe, ki opravljajo naloge v sektorju mednarodnega prevoza in Republiko Slovenijo zapustijo v 12 urah po prehodu meje za oskrbo na bencinskih servisih," so zapisali v sporočilu za javnost. 

Od danes sicer veljajo bistveno strožji pogoji glede izpolnjevanja pogojev PCT. Pogoj morajo izpolnjevati vsi zaposleni, samozaposleni ali na drugi pravi podlagi vključeni v delovni proces ter vsi uporabniki storitev, ki so starejši od 12 let. Izjem je malo, katere so, lahko preberete v članku Kam še lahko greš brez PCT.

Danes so lahko tako uporabniki storitev že spoznali, kakšen je nov sistem, kar lahko preberete tudi v članku Preverjanje pogoja PCT: Takšne so izkušnje današnjega jutra. Med drugim smo preverili, kje in kako se lahko gorivo natoči tudi v primeru, če posamezniki ne izpolnjujejo pogoja PCT.

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 7
  • Avatar jate
    jate 07:55 16.september 2021.

    no in če bo prišlo do upora bodo še kakšno dodali kjer ne rabiš PCT,le narod naj se prebudi

  • Avatar Leon
    Leon 06:48 16.september 2021.

    PLANDEMIJA .... Prisluhni.si

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 00:19 16.september 2021.

    Zdaj se pa znajdi, če se lahko. Še zdaj pa ne vem, če je ta vlada samo tako zelo glupa ali pa je vse to del njihove izpirjene igrice.