Slovenija
40439 ogledov

Vlada potrdila dve novi izjemi glede prodaje

Nakupovalni voziček
Na dopisni seji potrjena izjema, za katero prepoved prodaje več ne velja.

Vlada je na današnji dopisni seji sprejela spremembe in dopolnitve Odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom, ki med izjeme, za katere prepoved ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom ne velja, dodala dve novi izjemi, in sicer za:

- vrtnarije, drevesnice in cvetličarne, ker imajo v tem času veliko pridelkov (npr. sadike zelenjave, sadike sadja, sadike okrasnega cvetja …), ki so vezane na sezonsko prodajo in je bilo v vzgojo teh rastlin vloženega veliko sredstev in dela, kar bi lahko zaradi neprodaje propadlo, ter
- gradbena dela v/na nenaseljenih gradbiščih, hišah oziroma stanovanjih, pri izvajanju katerih je zagotovljeno, da ni stika s potrošniki.

"Pri tem opozarjamo, da je potrebno upoštevati namen odloka, ki je v veljavi izključno in v prvi vrsti zato, da se čim bolj zavaruje zdravje in življenje ljudi v boju z epidemijo virusne okužbe COVID-19. Zato je tudi nujna dosledna uporaba tako zaščitne opreme (maske, rokavice...), kot upoštevanje ohranjanja varne razdalje do drugih oseb. V zvezi z obiski vrtnarij, drevesnic in cvetličarn je treba dosledno upoštevati, da če te storitve niso zagotovljene v občini prebivališča, je dostop dovoljen v drugo občino, vendar le do najbližje dostopne storitve po javni cesti ali javni poti," pri tem izpostavljajo na vladnem portalu gov.si.

Odlok začne veljati z jutrišnjim dnem, torej 3. aprila.

koronavirus COVID-19 Slovenija meja z Italijo Napoved Slovenija Pozor, policisti bodo ta konec tedna v akciji

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 9
 • jate 06:17 03.april 2020.

  ja pocasi bi lahko tudi kake mehanike pustili da delajo,,me ze zafrkava sklopka,se dobro ,da sem na cakanju,ampak ko se zacne delo po koncu korone ,bo naval tako pri mehanikih kot gumistih.

 • Avatar ResnicaBoli
  ResnicaBoli 05:46 03.april 2020.

  Še dobro, da vožnja z zimskimi prevmatikami ni pomembna za varnost v prometu, čeprav je z zakonom predpisano obdobje njihove uporabe. Številni imajo/imamo prevmatike v hrambi servisov. Ne boste verjeli, v drugi občini.

 • rudalra 04:08 03.april 2020.

  www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

Sorodne novice