Slovenija
7196 ogledov

Vlada pripravlja novo spremembo glede bonov

ilustracija 200 Evrov, Euro, bankovec, denarnica, placilo, denar, valuta, foto: Boštjan Tacol
Vlada bo v kratkem odločala o sklepu, ki predvideva podaljšanje veljavnosti letošnjih bonov.

Letošnji boni, imenovani bon21, so zaživeli sredi julija, do 22. novembra pa so jih državljani unovčili polovico. Porabljena vrednost je po navedbah vlade znašala 96,2 milijona evrov, neporabljenih jih je še za 95,9 milijona evrov.

"Ker je v Sloveniji slaba epidemiološka situacija in ker velik delež letošnjih bonov še ni bil unovčen, je potrebno ukrep dodatno podaljšati do maksimalnega roka, ki ga predvideva zakon, in sicer do 30. junija 2022," izhaja iz predloga sklepa, o katerem bo v kratkem odločala vlada. Da je ta možnost v igri, smo pisali že v članku Denar za bone tudi v proračunu za prihodnje leto. Da vlada razmišlja v tej smeri je na tiskovni konferenci o t. i. PKP 10 govoril že finančni minister Andrej Šircelj

S podaljšanjem letošnjih in lanskih bonov želi vlada do konca tega leta preprečiti množično obiskovanje turističnih destinacij in gostinskih lokalov ter prispevati k zmanjševanju števila okužb s koronavirusom. Prepričani so, da bodo tako tudi spodbudili povpraševanje domačih gostov v prvi polovici prihodnjega leta.

Podaljšanje lanskih bonov, namenjenih pomoči turističnemu sektorju, je vlada vključila v predlog najnovejšega zakona o dodatnih ukrepih za preprečevanje epidemije in omilitev njenih posledic, ki že čaka na obravnavo v DZ. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • kapibara 16:03 26.november 2021.

    Če jih že podalšajo.. naj jih nam že poprabljenim še nakaj dajo.. saj v večini niso porabljenI (ALI PA TAM BLIZU)

  • ec568744f0d537874fe9d825c81b6f688d633008 13:50 26.november 2021.

    Moja družina bonov nismo in ne bomo koristili,ne sodelujem v plandemiji,potem pa tudi pri nas dopustat si s tem nimaš kaj pomagat ,moraš toliko doplačat ,da za ta denar en mesec v dalmaciji uživam kot Lord

  • Avatar Leon
    Leon 12:46 26.november 2021.

    Počivalškove obljube hotelirjem se bodo uresničile ! Tudi delnice bodo donosne .