Slovenija
18 ogledov

Vlada razmišlja o preverjanju izobrazb

knjige iStock Žurnal24 main
Slovenska vlada ob aferi spričevalo, katere središče je poslanec Ivan Simčič, razmišlja o preverjanju priznavanja izobrazbe – tudi tistih, ki so končali nekdanjo enoletno politično šolo ZKJ Josip Broz Tito v Kumrovcu. Ustanovila jo je Komunistična partija KP Jugoslavije, delovala pa je od leta 1975 do 1990.

"Vlada RS bo resno razmislila o tem, da bi opravila sistematičen in podroben pregled področja priznavanja izobrazbe ter tako pripomogla k razrešitvi dilem, ki smo jim priča ob aktualni razpravi o veljavnosti spričevala enega od poslancev državnega zbora," so zapisali na svoji spletni strani.

Šola za delavce, da so lahko šli v politiko

Na vlado namreč prihajajo številne pobude k podrobnejšemu pregledu veljavnosti spričeval, tudi tistih, ki so bila izdana na podlagi avtomatičnega priznavanja enoletne šole ZKJ Josip Broz Tito v Kumrovcu in šestmesečnega tečaja, ki se je priznaval kot višja šola oziroma VI. stopnja. Na leto se je tam šolalo povprečno devet ljudi iz Slovenije, je za Delo povedal Stane Vlaj, nekaj časa tudi mentor na tej šoli. Tam so se šolali ljudje iz proizvodnje, ki jim je diploma omogočila opravljanje politične funkcije. "Prav rad bi spoznal koga, ki je samo s to izobrazbo na delovnem mestu v javni upravi," je povedal zgodovinar Božo Repe, potem ko časnik vidnejših imen, ki bi se šolala na tej šoli, ni našel. Stranke imajo še danes svoje izobraževalne sisteme, prek katerih oblikujejo svoje kadre, je še povedal Repe.

Komentarjev 10
  • dragec 13:01 12.marec 2012.

    A, res, vlada razmišlja? Saj so tudi naši "teritorijalci" veliko hodili v Kumreovec in Zagreb, pridobivali "znanja", pa še na račun davkoplačevalcev.

  • Žurnalček 11:31 12.marec 2012.

    Če štejemo še tebe zraven so sedajšnji 100% posebneži ! Pa zapomni sinekaj ! Dokler hodiš po svoje mišljenje v cerkev , nimaš svoje pameti in te to nepremostljivo ovira pri kakršnjem koli svobodnem razmišljanju !

  • Žurnalček 11:26 12.marec 2012.

    Ne ga srat , ker bo potem Firer postal in ostal uradno nepismen !