Slovenija
34346 ogledov

Vlada sprejela novo odločitev

Vlada Robert Golob Vlada RS
Vlada je v luči prehranske draginje sprejela novo odločitev.

Vlada je izdala spremenjeno  Uredbo o davčni obravnavi povračil stroškov in drugih dohodkov iz delovnega razmerja. Zaradi podražitev hrane, ki vplivajo tudi na višje stroške zaposlenih za prehrano med delom, je vlada prilagodila davčno obravnavo povračil teh stroškov. 

"S spremenjeno uredbo zvišujemo znesek, do katerega se povračilo stroškov za prehrano med delom ne všteva v davčno osnovo," so sporočili po dopisni seji vlade. "Za vsak dan, ko je delojemalec na delu prisoten štiri ure ali več, neobdavčen znesek zvišujemo s 6,12 evra na 7,96 evra. Če je delojemalec na delu prisoten deset ur ali več, pa se neobdavčen znesek zvišuje z 0,76 evra na 0,99 evra za vsako dopolnjeno uro prisotnosti na delu po osmih urah prisotnosti na delu."

Spremenjena uredba se bo začela uporabljati za povračila stroškov za september 2022.

elektrika Slovenija Slovenija Opozicija: Energetski dodatek za preozek krog ljudi

Vlada je doslej sprejela več ukrepov za omilitev draginje, ki so namenjeni tako ranljivim skupinam prebivalstva kot gospodarstvu. Večina ukrepov začne veljati s 1. septembrom. "Omilitev draginje za vse je prioriteta vlade. Najprej bomo zaščitili gospodinjstva, skrbeli za zagotavljanje varne prehranske in energetske oskrbe, s sprejetimi ukrepi pravično razdelili bremena, zagotovili predvidljivost za prebivalstvo in gospodarstvo ter se jeseni osredotočili na blažitev inflacije," so pojasnili.

Katere ukrepe je vlada že sprejela, si lahko ogledate na posebni spletni strani, ki so jo pripravili za ta namen. Poleg že pripravljenih ukrepov lahko v prihodnje pričakujemo še "ukrepe pomoči za gospodinjstva, mala podjetja ter obrtnike, gospodarstvo, kmete, ribiče, avtoprevoznike in ostale. Še v tem tednu pa vlada pripravlja tudi nove ukrepe, ki bodo ciljno usmerjeni predvsem v področje energetike, in sicer novelo zakona o preskrbi s plinom ter interventni zakon za obvladovanje razmer pri oskrbi z energijo," so poudarili. 

Denar Slovenija Prva nakazila na bančne račune že novembra: Kdo bo dobil denar?

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 18
  • Pierre 12:36 31.avgust 2022.

    Tomašić že kliče v studijo Grimsa, Popivalška in Gorenaka za današnji ''Kdo vam laže?''

  • h4ck3r 07:22 31.avgust 2022.

    Še en ukrep, ki bo mešal štrene našemu FURS-u...že sedaj jim delajo težave izračuni dohodnine, le kako bo šele drugo leto, ko bodo morali obračunati različne zneske za različna obdobja. Sicer se pa že veselim teh dodatnih slabih 30€. :D

  • mirsad6 05:41 31.avgust 2022.

    Ta vlada je do zdaj naredila veliko nič za navadne smrtnike kateri delamo .👎👎👎👎👎👎👎

Sorodne novice