Slovenija
20 ogledov

Vlada za, zdaj na vrsti še parlament

Barica Kraljevski, predsednica sveta KS Mirna. (Foto: Živa Zakšek) Žurnal24 main
Za pravočasno izvedbo volitev nujna takojšnja potrditev v parlamentu.

Vlada Republike Slovenije je potrdila predlog zakona o ustanovitvi občin Ankaran in Mirna ter o določitvi njunih območij. Državnemu zboru je predlagala, naj zakon obravnava po skrajšanem postopku. Čim hitrejše sprejetje zakona je namreč nujno, da bodo lahko v predlaganih občinah pravočasno izvedli lokalne volitve, ki bodo to jesen.

Pred njimi veliko dela
"Na veliko veselje vseh je vlada resnično sprejela predlog zakona o ustanovitvi Občine Mirna, ki ga bo zdaj posredovala v obravnavo državnemu zboru in ta naj bi po skrajšanem postopku predlog tudi potrdil," se veseli Barica Kraljevski, predsednica sveta Krajevne skupnosti (KS) Mirna. "Pred nami je toliko dela, da ne vem, kako se ga bomo lotili, a sem prepričana, da bomo tudi temu kos. Po rokovniku bi morali nekaj opravil že končati, ampak dokler vse skupaj ni uradno, se dela ne kaže lotevati," pojasnjuje in dodaja, da prihodnjo Občino Mirna čaka kar nekaj sprememb. Med drugim je zdaj v svetu KS 13 članov, v občinskem svetu pa jih bo le devet.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.