Slovenija
18 ogledov

Vlomilci in tatovi niso na dopustu!

Vlomilec Shutterstock
Policisti opozarjajo, da te dni veliko ljudi odpotuje, stanovanja in hiše pa ostajajo prazne. Ne pozabite, da vlomilci in tatovi niso na dopustu.

Med prvomajskimi prazniki policisti pozivajo, da poskrbite za varnost in bodite pozorni na morebitne sumljive osebe ali vozila. V takšnih primerih takoj obvestite policijo.

Na območju Policijske uprave (PU) Koper, predvsem v Kopru, Sežani, Postojni in Luciji, je letos zaznati več vlomov v stanovanjske objekte, predvsem v blokovska stanovanja, sporočajo s PU Koper. Storilci predvsem v dopoldanskem času preverjajo prisotnost stanovalcev preko domofonov in za vstop v stanovanjski blok uporabljajo različne zvijače. Po izvršenem vlomu iz stanovanj odnašajo denar, zlatnino in tehnične predmete.

Vaša odsotnost naj ne bo jasno vidna oziroma ne puščajte sporočil (na telefonskem odzivniku, listkih ...), poskrbite, da bo videti, kot da je nekdo vedno doma (naj vam prijatelj ali sosed redno prazni poštni nabiralnik, dviguje rolete in podobno).

Tarča vlomov tudi avtomobili

Prav tako vlomilci in tatovi opazujejo vozila na parkiriščih, zato policija opozarja, da z vidnih mest odstranite torbice, denarnice in podobne predmete. Zapreti je treba tudi vsa okna in vrata ter vklopiti alarmno napravo, parkirati na osvetljenih ulicah ali parkiriščih, še svetuje policija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.