Slovenija
2772 ogledov

Vojna napoved opozicije: Začeli bomo z Vizjakom, nato sledijo ostali

Marjan Šarec Epa
Šušlja se tudi, da bi lahko bile volitve že kmalu po predsedovanju Svetu EU.

Opozicijska LMŠ je za jesen napovedala več interpelacij ministrov v vladi Janeza Janše. Kot je v oddaji 24 UR zvečer povedala poslanka LMŠ Jerca Korče, se je "nabralo kar nekaj ministrov, ki bi morali biti interpelirani". Po njenih besedah je minister Andrej Vizjak doživel "hud fiasko" na referendumu, zato to mnenje volivk in volivcev ne sme biti preslišano. "Mnenje ljudi pri tej vladi očitno ne šteje nič," je dejala.

Sodelovanje z vlado po njeni oceni ni mogoče, kot je ocenila, bo imela naslednja vlada težko delo, da pridobi zaupanje ljudi.

"Višegrad je točno tisto, kar bi morala biti celotna Evropska unija"

Šušlja se tudi, da bi lahko bile volitve že kmalu po predsedovanju Svetu EU. V LMŠ se volitev ne bojijo, je povedala Jerca Korče, enako je dejal tudi Branko Grims iz stranke SDS. Če bi imela opozicija 46 glasov, pa bi po njegovem predlagala mandatarja, ne interpelirala ministra.

Vlada je bila po njegovih besedah v spopadanju z epidemijo izjemno uspešna, kot velik dosežek je izpostavil tudi dobro bonitetno oceno Slovenije. Na očitke, da se Slovenija vse bolj umika od t. i. jedrne Evrope, pa je dejal: "Višegrad je točno tisto, kar bi morala biti celotna Evropska unija." Po njegovem mnenju v teh državah najbolj spoštujejo pravo in pravni red.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 10
  • dd 14:40 24.julij 2021.

    Šarec naj se gre igrat v vrtec. Od njega dobivamo samo neko stokanje in jokanje, da bi imel kakšno rešitev v dobrobit Slovenije pa ne.

  • Naklonsky 13:37 23.julij 2021.

    Kakšna vojna napoved, s čim? Puške so v koruzi - najprej se bo treba dogovarjati, analizirati, nato pa pričeti s pisanjem strategije, kako najti puške v koruzi.

  • Alojz Kokot 10:08 23.julij 2021.

    kdo pa ti je kriv da si vrgel puško v koruzo-sedaj bi pa rad zopet na oblast-SERPENTINŠEK