Slovenija
30422 ogledov

Vreme: Arso izdal opozorilo, najhuje bo na Primorskem, Dolenjskem in Štajerskem

dež veter dežnik ženska na ulici Profimedia
Zelo vetrovno bo.

V popoldanskih urah se bo veter še okrepil - še posebej na Primorskem, Dolenjskem in Štajerskem, napovedujejo na portalu Neurje.si. Arso je zato izdal rumeno opozorilo pred sunki vetrov, ki lahko dosegajo hitrosti med 50 in 70 km/h.

"Na izpostavljenih mestih je lahko hitrost tudi malenkost višja," opozarjajo na portalu Neurje.si.

Veter se bo umiril šele v soboto, že danes pa lahko pričakujemo tudi prehod nove vremenske motnje, padavine bodo zopet prešle celotno državo. Vmes bodo posamezne nevihte, a še vedno bo toplo - najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 16 °C.

Na Arsu napovedujejo, da bo zvečer dež oslabel in marsikje ponehal, ponoči se bo delno razjasnilo. "Jugozahodnik bo v drugem delu noči prehodno oslabel. Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 11, na severu okoli 5 °C."

Nato pa bo jutri zmerno do pretežno oblačno, v hribovitih krajih zahodne Slovenije bo občasno rahlo deževalo. Toplo bo - najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 21 °C.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.