Slovenija
6648 ogledov

Po rekordnih padavinah nas v naslednjih dneh čakajo novi ekstremi

sonce pripeka Epa Poletno sonce.
Dogaja se vremenski obrat. Temperature bodo naraščale.

Pretekli konec tedna je bil vremensko zaznamovan s padavinami, ki jih bomo še dolgo pomnili. Zdaj pa se nam obeta povsem drugačen vikend.

V naslednjih dneh bo nad večjim delom Evrope namreč območje visokega zračnega pritiska. Nad Slovenijo se bo stekal vroč in suh zrak, ki bo prinesel pravo poletno ozračje.

Obsežnejših padavin do nadaljnjega ni pričakovati, od nedelje naprej lahko v hribovitem svetu nastane kakšna ploha ali nevihta.

satelitska slika | Avtor: neurje.si neurje.si

Temperature so bodo postopoma dvigale, v drugi polovici prihodnjega tedna lahko pričakujemo, da bo živo srebro redno presegalo mejnik 30 stopinj Celzija, navaja neurje.si.

Reke upadajo

Vodnatost rek v Sloveniji se zmanjšuje, kaže hidrološko poročilo Arsa. Reke v večjem delu Slovenije imajo srednje pretoke. Mura s posameznimi pritoki, nekatere reke v Podravju, Krka in Ljubljanica pa imajo velike pretoke. Danes in v prihodnjih dneh se bo vodnatost rek zmanjševala, najhitreje bodo upadale večje reke v vzhodnem delu države.

V petej je bila jutranja temperatura rek med 7 in 18 stopinj Celzija. Morje v Kopru je imelo 25 stopinj, Blejsko jezero 21, Bohinjsko jezero pa 15 stopinj Celzija, še poroča spletna stran Arsa.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • bi_ba 12:54 11.avgust 2023.

    Čisto navadno poletje. Zakaj morate strašiti ljudi kot pri covidu, ko smo bili tudi na rdečem brez vsakega razloga. Ste res taki hlapci? Ni nihče več normalen?

  • Gandi123 10:54 11.avgust 2023.

    "Po rekordnih padavinah nas v naslednjih dneh čakajo novi ekstremi" Sredi avgusta temperature 30st.C so za vas ekstremi? Halo, saj ne živimo na severnem polu?

Sorodne novice