Slovenija
23759 ogledov

Vreme: Ni še konec, na to zdaj opozarja Arso

vreme nevihta neurje oblaki dež Profimedia
Zvečer in ponoči bodo v severni in severovzhodni Sloveniji še nastale posamezne nevihte. Pričakujte jih tudi jutri popoldne.

Popoldan so del države zajele nevihte, a večje škode na srečo niso povzročale. 

Zvečer in ponoči bodo v severni in severovzhodni Sloveniji še nastale posamezne nevihte. Kako se bodo gibale, si poglejte na radarski sliki padavin.

Zjutraj bo pretežno jasno, na severovzhodu je še možna kakšna ploha. Najnižje jutranje temperature bodo od 16 do 22 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V torek bo sončno in vroče, popoldne in zvečer bodo možne nevihte. Ponekod bo pihal vzhodni veter, na Primorskem dopoldne šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 16 do 22, najvišje dnevne od 30 do 35 stopinj Celzija.

arso | Avtor: Arso Arso

V večjem delu Slovenije bo sredi dneva in popoldne po nižinah velika toplotna obremenitev, na Primorskem pa bodo visoke temperature tudi v noči na torek. Danes zvečer in ponoči so predvsem v severovzhodni Sloveniji možne močnejše nevihte. V torek popoldne in zvečer je povečana verjetnost za močne nevihte povsod po Sloveniji. Možna bodo krajevna neurja s točo, sunki vetra in močnimi nalivi.

Kaj sledi?

V sredo bo deloma sončno in na jugu še vroče. Sredi dneva in popoldne bodo nevihte od severa zajele večji del Slovenije in se nadaljevale v noč. V četrtek in petek kaže na spremenljivo oblačno vreme s krajevnimi plohami in nevihtami, vročina bo popustila.

Kakšno vreme nas čaka do konca meseca, pa si preberite v srednjeročni napovedi.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar lu.ckyss
    lu.ckyss 19:08 17.julij 2023.

    Če trenutno sedaj ob (7. 00) v Slovenj Gradcu ali v okolici, je bolje da greste v klet...

Sorodne novice