Slovenija
15768 ogledov

Vremenska napoved: Že danes velika sprememba

Soriška planina Profimedia Pogled s Soriške planine.
Slovenija kmalu ne bo več v primežu polarnega mraza, kar bo mnogim prineslo tudi izboljšanje počutja.

Po današnjem jasnem in po nižinah meglenem jutru se bo danes popoldne od zahoda postopno pooblačilo, ponekod bo zapihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od -1 do 5, na Goriškem in ob morju okoli 8 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V noči na torek bodo prehodno možne rahle padavine. Ob tem lahko ponekod za kratek čas pride do pojava poledice. Najnižje jutranje temperature bodo od -6 do 0, ob morju okoli 3 stopinje Celzija. 

V torek bo deloma sončno z občasno povečano oblačnostjo. Najvišje dnevne temperature bodo od 3 do 8, na Primorskem okoli 12 stopinj Celzija.

V sredo bo zmerno do pretežno oblačno, zjutraj bo po nižinah nekaj megle. Čez dan bo zapihal jugozahodni veter. V noči na četrtek je možna kakšna kaplja dežja, v četrtek čez dan pa se bo povsod razjasnilo.

Vremenska fronta se od severozahoda bliža Alpam. Pred njo z jugozahodnim vetrom k nam v višinah doteka toplejši zrak, kar je razlog za znatno otoplitev.

Od torka manj nemira

Danes bo vpliv vremena na počutje ugoden, le zjutraj bo zmerna obremenitev zaradi nizkih temperatur. Proti večeru se bo pojavila zmerna obremenitev. 

Pri občutljivih ljudeh se bo najpogosteje kazala kot povečan notranji nemir, razdražljivost, manjše motnje v spanju in hitrejša utrujenost. V torek bo vremenska obremenitev postopno popuščala.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Garancija
    Garancija 12:09 22.januar 2024.

    Koprenasta oblačnost prispeva k otoplitvi

Sorodne novice