Slovenija
12539 ogledov

Vreme: Tu bo danes najprej klestil nevihtni sistem

Strela Profimedia
Vremenoslovci opozarjajo na današnji razvoj vremena, možna so krajevna neurja.

Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno s pogostimi plohami in nevihtami, možna so tudi krajevna neurja, na svoji spletni strani napovedujejo vremenoslovci Agencije za okolje RS.

Na spletni strani Neurje.si dodajajo, da bi dopoldne glede na nekatere regionalne meteorološke modele predvsem severno polovico Slovenije že zajel prvi val neviht, ki se bodo pomikale iznad Avstrije ali severne Italije. Možen je tudi nastanek nevihtnega sistema, ki bi lahko prepotoval večji del države, na južnem robu sistema pa ni izključen nastanek kakšne supercelice.

V primeru takšnega scenarija, dodajajo, so možni močnejši nalivi, močni sunki nevihtnega piša in tudi pojav toče. Popoldne se bodo nove nevihtne celice pojavljale zlasti nad območjem dinarske pregrade v zahodni in južni Sloveniji. Nevihte se bodo predvidoma širile proti vzhodu in lahko zajamejo tudi ostale dele države. Možna je kakšna močnejša nevihta z intenzivnim nalivom, sunki vetra in točo.

Nov val neviht je po napovedih Neurje.si pričakovati pozno popoldne oziroma v večernih urah. Iznad severne Italije bo predvidoma nad severni Jadran pripotoval nevihtni sistem, ki bi se lahko oblikoval v nevihtno linijo, ta pa bi nato dosegla Obalo, hrvaško Istro ter del zahodne in južne Slovenije.

Razvoj in gibanje neviht spremljajte na spodnji povezavi:

Vreme: Radarska slika padavin Vreme Slovenija Radarska slika padavin

Jutri umiritev vremena

Jutri bo večinoma sončno, napovedujejo na Arsu, popoldne bo nastalo nekaj ploh ali neviht. Najvišje dnevne temperature bodo od 23 do 27, na Primorskem do 29 stopinj.

Tudi v nedeljo in ponedeljek bo prevladovalo sončno vreme, popoldne je zlasti v gorskem svetu možna kakšna ploha.

Napoved od 5. do 10. avgusta

Na Arsu napovedujejo, da bodo v prvi polovici prihodnjega tedna dopoldnevi večinoma sončni, popoldne pa je vsak dan možna kakšna ploha ali nevihta. Verjetnost za padavine bo še nekoliko večja v drugi polovici obdobja. Najvišje temperature bodo do srede med 25 in 30 stopinjami, nato se bo predvidoma nekoliko ohladilo.

Vreme preglednica | Avtor: Arso Arso

Sonce Ekstremi ali ne? Slovenija Vreme: Gregorčič napoveduje takšen avgust Neurje v Italiji Italija Svet Njen avto dobesedno dvignilo, 27-letnica podlegla poškodbam

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Kmodri 10:12 02.avgust 2019.

    Besedni zaklad je treba obogatiti pa naj stane kar hoče:)

  • sam50 08:31 02.avgust 2019.

    Najprej ste nas strašili z neurji,nato z alarmi s točo,sledile so nevihtne celice in supercelice,zdaj pa nam grozite z nevihtnimi sistemi-res pester nabor izrazov za slabo vreme...