Slovenija
21 ogledov

Vse bolj verjetna se vam zdi desna vlada

Anketa o vladi. Žurnal24 main
Po že drugi črni sredi za Zorana Jankovića, je večina bralcev prepričanih, da bomo v naslednjih tednih dobili desno vlado.

Na vprašanje, ali je bolj verjetno, da dobimo levo ali desno vlado, je 69 odstotkov bralcev odgovorilo da desno vlado, 31 odstotkov bralcev pa da levo vlado. V anketi je do 15.53 sodelovalo 626 bralcev. Ob tem vas opozarjamo, da še lahko glasujete.

Predsednik Pozitivne Slovenije Zoran Janković v sredo ni uspel prepričati 46 poslancev, da bi lahko postal mandatar za sestavo nove vlade. Namesto tega je prejel le 42 glasov oziroma dva manj od vnaprej zagotovoljenih.

Tako je postalo jasno, da bodo levosredinske stranke težko sestavile vlado. Več možnosti za izvolitev za mandatarja naj bi sedaj imel predsednik SDS Janez Janša, ki pa si želi trdne vlade.

Da bo lahko v parlamentu dobil več kot 46 glasov, bo moral medse poleg SLS in Nove Slovenije privabiti tudi Državljansko listo Gregorja Viranta in DeSUS.

V zadnjih dveh strankah se bodo morali o tem še odločiti, je pa že sedaj mogoče slišati, da je Virantova lista dokaj razdvojena glede vstopa v Janševo koalicijo. O morebitnem vstopu v Janševo koalicijo pa se bo odločala tudi SD.

Glede na to, da se v državi vse bolj poglablja tako politična kot gospodarska kriza, bo treba z oblikovanjem nove koalicije zelo pohiteti. Na to je v sredo opozoril tudi Janša.

"Časa za resne in dokončne odločitve je manj kot 14 dni. Čas pred nami ni ponavljanje postopka, ampak zadnji resen poskus pred novimi volitvami. Ne vemo pa, ali bi dobili kakšen bolj resen rezultat," je dejal Janša.

Komentarjev 9
  • Tupamaros 19:21 14.januar 2012.

    Ne me imeti za norca in mi prodajati kretenizem, da je Janković "levičar". Mogoče le grabi z levo roko? Tako kot si muslimani s to roko rit umivajo.

  • Tupamaros 19:16 14.januar 2012.

    Skrajni čas, da dobimo trdno in spet uspešno vlado, Desno seveda. Na žalost le Bajuka ni več, da bi bil spet najbolj uspešen financ minister EU. Na področju financ so levi največja katastrofa za državo in ljudi. Skrbijo le zase ...prikaži veče in svoje privilegije.

  • privat 07:07 14.januar 2012.

    kaka desna vlada...kdo je volil desno vlado?? Kaj ni zmagal Janković?? Kaki so to ljudje da se poščijejo na voljo svojih volilcev??