Slovenija
29 ogledov

Z novim kompleksom nova delovna mesta

Igralni avtomat Shutterstock
Na območju mejnega prehoda Vrtojba se bo gradil novi center, ki naj bi za območje pomenil nova delovna mesta. Nasprotniki svarijo pred propadom Hita.

Župan Občine Šempeter - Vrtojba Milan Turk in direktorica družbe Alea Iacta Urša Zupan sta na predstavitvi projekta turistično-nakupovalno-zabaviščnega kompleksa Sailaway izpostavila gospodarske učinke, ki jih bo imel na širšo lokalno okolje. Po njunih besedah bi turistična nadgradnja igralniške ponudbe v Novi Gorici pomenila priliv do 100 milijonov evrov realnih investicijskih sredstev in do 250 novih delovnih mest.

Kompleks, ki ga nameravajo zgraditi, je zasnovan tako, da igralni salon predstavlja manjši del centra. S preostalim delom ciljajo na nove segmente gostov, kar bi pomenilo dodatno kupno moč. Občina Šempeter - Vrtojba je 7. julija dala predhodno soglasje za opravljanje igralniške dejavnosti v igralnem salonu, ki je načrtovan v okviru centra. "Ciljni trg novega centra poleg Slovenije in tranzitne populacije predstavlja širše območje severovzhodne Italije, kjer se ta ponudba na podlagi globalnih trendov izredno hitro razvija, Goriška pa na tem področju izrazito zaostaja in izgublja svojo konkurenčno prednost, ki temelji na odlični geografski lokaciji," je poudaril župan Turk.

Direktorica družbe Urša Zupan je opozorila, da "država kljub kritičnemu stanju v slovenskem igralništvu ni potrdila nove strategije igralništva in sprejela zakona, ki bi upošteval mednarodne trende v tej dejavnosti. Posledice tega so očitne: slovensko igralništvo stagnira, podjetja se namesto z razvojem ukvarjajo z dnevnim preživetjem, zaradi vsega tega posledično stojijo pomembni turistični projekti, ki bi se lahko ob ustrezni zakonski podlagi financirali tudi iz uspešnega igralniškega sektorja."

"Nova ponudba napoved propada Hita"

Mirko Brulc, nekdanji župan Nove Gorice in poslanec SD, je ob tem izrazil zaskrbljenost zaradi notranjih težav v Hitu in prihoda novega investitorja na Goriško. Ob tem ocenjuje, da je "nova igralniška ponudba le napoved propada obstoječe igralniške dejavnosti, v kateri je zaposlenih več kot dva tisoč občank in občanov Goriške".

Na svetnike obeh občin, Nova Gorica in Šempeter - Vrtojba, je naslovil apel, naj ne sprejmejo sklepov, ki bi omogočili izdajo nove koncesije. Enako pričakuje tudi od finančnega ministrstva, ki bi tako prispevalo "k ohranjanju zdrave igralniške dejavnosti na Goriškem". Ob tem je spomnil, da je v Sloveniji predvideno manjšanje števila koncesij in ne njihovo povečanje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.