Slovenija
4080 ogledov

Za isti izdelek isti dan plačala enkrat več

Lekarna
Kako je mogoče, da je v dveh poslovalnicah istega podjetja za isti izdelek cena drugačna?

Po spletu je zaokrožil zapis, v katerem je bila poudarjena razlika v ceni, ki jo je bilo na isti dan treba plačati za isti izdelek v dveh različnih poslovalnicah Lekarne Ljubljane. Ob nakupu izdelka Glucotabs Malina 50 tablet je v eni od poslovalnic stranka plačala 9,69 evra, v drugi poslovalnici pa 19,42 evra. 

Zdravniška napotnica Pozor! Zdravje Zastarele napotnice ne bodo več veljavne

Za pojasnilo smo se obrnili na Lekarno Ljubljana. "Izdelek Glucotabs Malina 50 tablet je prehransko dopolnilo, ki ga Lekarna Ljubljana nabavlja pri veletrgovcih Kemofarmacija in Salus. Dobavitelj prehranskega dopolnila Glucotabs Malina 50 tablet, podjetje Zaloker & Zaloker d. o. o., je vsem izdelkom Glucotabs s 1. 1. 2018 povišal ceno za 100 %. Tako se je nabavna cena Glucotabs Malina 50 tablet pri veletrgovcih za lekarne povišala iz 6,81 evra na 13,64 evra (oz. na 14,94 evra z DDV)," so pojasnili. 

Lekarna Ljubljana maloprodajne cene za izdelke, ki niso zdravila, veže na nabavno ceno izdelka v posamezni enoti, zato lahko pride istočasno do različnih cen istih izdelkov v različnih enotah Lekarne Ljubljana. "V konkretnem primeru je Lekarna Citipark 13. 1. 2018 že prevzela novo naročilo Glucotabs Malina 50 tablet po novi ceni, kar je posledično pomenilo, da je bila oblikovana maloprodajna cena 19,42 evra. V Lekarni Metelkova pa so 13. 1. 2018 imeli še staro zalogo Glucotabs Malina 50 tablet in so jih zato prodajali še po stari maloprodajni ceni, ki je bila 9,69 evra. Ob naslednjem naročilu in prevzemu Glucotabs Malina 50 tablet v Lekarni Metelkova, se bo tudi tam cena izdelka povišala na 19,42 evra," so še dodali v Lekarni Ljubljana. 

Lekarna Sporno?! Slovenija Kako je kupec lekarni "podaril" dobre tri evre

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • Pepe007 14:00 18.januar 2018.

    Zanimivo je, da si lekarna vzame 5 € provizije pri izdelku, ki je 20 € in ima relativno dolg rok trajanja, ne rabi posebnih pogojev hranjenja itd ... Rekel bi, da je dobavitelj še malo dvignil ceno.

  • jakec1575 12:08 18.januar 2018.

    glede incidenta pa se tako kot se to zgodi v trgovini, ker gre za trzno blago napise, da je produkt prodan po znizani ceni, ker gre za staro zalogo. Kot pri vsakem izdelku v trgovini.

  • jakec1575 12:04 18.januar 2018.

    Pritozba na trzni inspektorat zaradi zavajanja kupca in dobiti razliko nazaj, inspektor naj izda sankcijo podjetju. drugace pa je potrebno izpostaviti da za nekatere javne zavode zakon oz. podzakonski akt zapoveduje prepakiranje in ni mogoce drugace, kjer potem uvoznik mocno ...prikaži več zasluzi, pri tem da lahko in velikokrat je to dejstvo, ogrozi kvaliteto izdelka s prepakiranjem. Osebno bi to strogo prepovedal, kjer originalni dobavitelj dobavlja v majhnih pakiranjih. Se ena šalcka, kjer se obesijo